Termen pentru investiţiile la imobilul MApN

Primăria Târgu Jiu s-a angajat ca în zece ani să finalizeze obiectivele propuse a fi efectuate pe terenul Ministerului Apărării Naţionale. Reprezentanţii ministerului au solicitat autorităţilor publice locale modificarea hotărârii consiliului local din luna aprilie a acestui an privind preluarea unei teren şi a unor construcţii dezafectate, dat fiind faptul că nu se menţionase un termen de realizare a investiţiilor.

În luna aprilie, consiliul local al municipiului Târgu Jiu a aprobat preluarea unei părţi din Cazarma 341, compus din teren şi construcţii dezafectate şi neutilizate, pentru trecerea lor din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul Public al municipiului. Numai că, neprecizând termenul executare a investiţiilor pe care au în plan a le efectua în respectivele locaţii, consiliului local a trebuit să modifice hotărârea. La întrunirea consiliului din data de 27 mai a fost aprobată modificarea şi completarea hotărârii, prin precizarea că „Termenul de execuţie a obiectivelor propuse este de 10 ani de la data semnării protocolului de predare primire”.

Reprezentanţii Serviciului Juridic din cadrul primăriei Târgu Jiu au precizat pentru ce va fi utilizat imobilul. „Transmiterea către municipiul Târgu Jiu a terenului în cauză trebuia să aibă o destinaţie clară. Noi ne-am conformat şi am făcut modificările prevăzute în proiectul de hotărâre. Destinaţia terenului va fi pentru extinderea cimitirului, realizarea unor obiective şi investiţii cu caracter social, precum grădiniţe, locuinţe sociale, sediul Direcţie Publice de Protecţie Socială, amenajarea unei zone de agrement împădurită şi sistematizarea unei zone prin crearea de noi artere de circulaţie. Terenul va fi al primăriei numai dacă va fi aprobat prin hotărâre de Guvern. Noi sperăm cât mai repede”, a declarat  Constantin Răduţoiu, consilier juridic în cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: