Termo Craiova cere CEO să scadă preţul de furnizare

Administratorul judiciar al Termo Craiova, Mariana Somnea, a solicitat Complexului Energetic Oltenia micşorarea preţului pe gigacalorie pentru furnizarea căldurii în Craiova. Asta în condiţiile în care variantele iniţiale erau alte două: fie se scumpeşte preţul pentru populaţie, fie primăria subvenţionează diferenţa de preţ.

Complexul Energetic Oltenia vinde agentul termic cu 124,7 lei fără TVA, dar la craioveni ajunge la un preţ dublu. „Mărirea preţului la gigacalorie trebuie în primul rând aprobată de ANRE şi apoi de Consiliul Local. Noi am făcut solicitări şi la CEO să scadă preţul de furnizare şi l-ar putea scădea de nevoie, pentru că, dacă nu funcţionează acest Termo pe profit, nici următorul nu o va face, deci trebuie să ajungem la o situaţie de mijloc“, a explicat Somnea la un post de televiziune din Craiova.

Termo Craiova are datorii de peste 350 de milioane de lei din care aproape 250 la CE Oltenia. Mariana Somnea a comentat şi planul primăriţei Lia Olguţa Vasilescu de a înfiinţa o nouă firmă de furnizare a căldurii. Şi directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, ştie despre această iniţiativă. Firma ar avea drept acţionari primăria şi CE Oltenia, spunea Ciurel.  Mariana Somnea crede că noua firmă va produce datorii din prima zi de funcţionare preluând aceleaşi reţele şi că ar fi nevoie de investiţii. Ea a mai spus că Temo mai poate furniza căldură o lună, maxim două, şi că nici CEO nu mai poate continua contractul pentru că nu poate furniza căldură la firme dizolvate. „Au scăzut drastic încasările, nu vom avea cu ce plăti la Complexul Energetic Oltenia şi atunci nu o să ne furnizeze căldură. Mai avem bani pentru luna asta octombrie, dar nu ştiu ce va fi luna viitoare. Populaţia chiar ar trebui să înceapă să plătească“, a avertizat Somnea.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: