Termen limită pentru înscrieri la Definitivat

Profesorii debutanţi din învăţământul preuniversitar, care doresc să susţină examenul de definitivat anul viitor, vor trebui să-şi depună dosarele la unităţile de învăţământ unde desfăşoară activitatea, până pe data de 20 noiembrie.

Pentru a putea susţine examenul de definitivat, un candidat trebuie să aibă minimum un an vechime în sistemul educaţional ca personal calificat în specialitatea studiilor. Dosarele candidaţilor vor fi analizate în perioada 23 noiembrie - 18 decembrie 2015. Candidaţii cu dosarele în regulă trebuie să susţină două inspecţii la clasă până pe 17 iunie 2016, iar media notelor finale să fie minim 8. Examenul de definitivat se va susţine în data de 4 august 2016, rezultatele fiind afişate pe 11 august 2016.

În ultimii ani promovabilitatea examenului de definitivat a fost din ce în mai scăzută. Vara trecută, din cei aproximativ 170 de candidaţi, doar 51 au obţinut note peste 8.00. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, profesorii se pot prezenta la definitivat în maximum 3 sesiuni, susţinute în cel mult 5 ani. În cazul în care un profesor care a luat Titularizarea pică Definitivatul în această perioadă de maximum 3 sesiuni, el pierde calitatea de titular, pentru că i se desface contractul de muncă încheiat pe perioada nedeterminată.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: