Un deţinut printre concurenţii Festivalului „Maria Lătăreţu”

Festivalul „Maria Lătăreţu” a început ieri seară şi se va încheia pe data de 12 noiembrie. În aceste zile de regal folcloric vor cânta la Târgu Jiu interpreţi renumiţi, precum Mioara Velicu, Cristian Tomohaci, Gheorghe Roşoga, Robert Târnăveanu şi alţii. Pentru prima dată la un astfel de festival, printre concurenţi se va afla şi un deţinut de la Penitenciarul Târgu Jiu.

Festivalul „Maria Lătăreţu” a fost deschis aseară de către laureaţii ediţiilor trecute, un spectacol de excepţie oferind Orchestra Lăutarilor din Părâul de Pripor. Dintre cei aproximativ 50 de concurenţi care au participat la preselecţii, în concurs au intrat 40 de interpreţi. Printre aceştia se află şi un deţinut de la Penitenciarul Târgu Jiu. Este vorba despre Ionuţ Mihai Cobzariu din Vâlcea. „Un număr de 40 de concurenţi intră în concurs. Pentru prima dată la un festival de acest gen va concura şi un deţinut de la Penitenciarul Târgu Jiu, un tânăr din Vâlcea, care va interpreta o melodie specifică zonei sale. El a trecut de preselecţie şi va concura alături de ceilalţi interpreţi”, a declarat Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Şcolii Populare de Artă.

În această seară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu vor cânta şi interpreţi consacraţi, precum Mioara Velicu, Cristian Tomohaci şi Ileana Lăceanu. „Miercuri este a doua seară de concurs, iar partea a doua e rezervată Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, Ansamblului Maria Lătăreţu, vor fi prezenţi pe scenă elevii şi instructorii şcolii, alături de invitaţii noştri de onoare Mioara Velicu, Cristian Tomohaci şi Ileana Lăceanu. Dirijorul ansamblului nostru este Ilie Cetean. Data de 12 noiembrie, va avea loc Gala Laureaţilor şi un regal folcloric susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Toate serile de spectacol  încep de la ora 19.00”, a declarat Iani Gârbaciu. Printre invitaţii Ansamblului „Doina Gorjului” care vor cânta mâine seară se numără: Gheorghe Roşoga, Robert Târnăveanu şi Dumitru Fărcaş.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: