Cofetăria Dacianei Sârbu funcţiona ilegal în centrul Bucureştiului!

Soția fostului premier Victor Ponta s-a văzut nevoită la sfârșitul săptămânii trecute să își închidă cofetăria pe care o deține chiar în buricul capitalei, lângă Ateneul Român, pe motiv că aceasta nu avea autorizație de funcționare. În timp ce soțul său vorbea la Guvern despre combaterea evaziunii fiscale și nevoia de verificare a tuturor spațiilor pentru a se evita noi tragedii precum cea de la Colectiv, europarlamentarul Daciana Sârbu vindea prăjituri fără să aibă actele în regulă la firma sa. D&C Sweets SRL are două asociate, respectiv pe soția deputatul de Gorj și pe Cristina Voicu, o prietenă a Dacianei Sârbu.

Firma a fost împrumutată anul trecut de către europarlamentarul PSD cu circa 150.000 de lei pentru a putea deschide cofetăria „Mara Mura”, cofetărie care vineri a fost nevoită să pună pe ușa de la intrare anunțul cu privire la faptul că e închisă, clienților mulțumindu-li-se pentru înțelegere. Jurnaliștii de la Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație au fost cei care au sesizat problemele de la cofetăria respectivă, ei interesându-se la Primăria Sectorului 1 pentru a afla dacă există sau nu autorizație de funcţionare. Răspunsul a fost negativ, iar asociata Dacianei Sârbu a menţionat că nu are nimic de comentat.

Interesant este că la o zi după tragedia din clubul „Colectiv” premierul cerea controale aspre la toate barurile şi discotecile din ţară, fiind convins că există în continuare ilegal spaţii de acest gen care funcţionează ilegal. Şi avea dreptate! „Săptămâna viitoare să veniţi rapid cu un plan de verificare în toată ţara, pentru că eu cred că nu e un caz izolat, cred că sunt o mulţime de asemenea localuri, baruri, care, dacă le verificam... Bun, știu că Primăria le autorizează, eu vreau să le verificaţi dumneavoastră, că la nevoie noi suntem cei care intervenim, nu Primăria, şi vreau să veniţi săptămâna viitoare, Ministerul de Interne, exact cu planul cu fiecare asemenea loc în care se întâlnesc oameni și există aceste situaţii", a declarat premierul într-o ședinţă extraordinară de Guvern la o zi după producerea nenorocirii din „Colectiv”.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: