Testări amânate pentru elevii din clasele mici

La nivel judeţului Gorj, peste 10.600 de elevi vor fi supuşi Evaluării Naţionale. Copiii din clasele a II-A, a IV-a şi a VI-a vor avea mai mult timp să se pregătească pentru examen, asta pentru că testările au fost amânate cu aproape o lună. Evaluările vor începe abia din 28 mai.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a anunţat joi că Evaluările Naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, programate să aibă loc începând cu 6 mai, au fost amânate cu o aproape o lună. Primii care vor fi evaluaţi vor fi elevii claselor a IV-a, iar în iunie vor fi supuşi testării şi ceilalţi elevi de gimnaziu. La nivelul judeţului Gorj vor fi evaluaţi 3469 de elevi de clasa a II-a, alţi 3512 elevii din clasa a IV-a şi 3637 de elevi din clasa a VI-a.

Modificarea calendarului evaluărilor s-a făcut pentru ca elevii de gimnaziu să aibă mai mult timp la dispoziţie pentru a se pregăti şi pentru a se familiariza cu testele. “Aşteptăm ordinul domnului ministru în legătură cu datele de desfăşurare. Perioada oferită în plus cred că este benefică pentru pregătirea elevilor”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

 Noul calendar 

- 28 mai: evaluare naţională, IV - Limba Română

-29 mai: evaluare naţională, IV - Matematică

- 2 iunie: evaluare naţională, II - Scris-citit, Limba română

- 4 iunie 2014: evaluare naţională, II - Matematică

- 5 iunie 2014: evaluare naţională, VI - Limbă şi comunicare

- 6 iunie 2014: evaluare naţională, VI - Matematică şi Ştiinţe ale naturii

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: