Theo Evans: „Vom lupta până la final”

Jocul celor de la Energia Rovinari pare să fie în scădere, formaţia gorjeană impunându-se destul de greu în ultimul meci disputat la Târgu Jiu cu CSM Bucureşti. Energia a avut de trecut greu de o formaţie ambiţioasă care a pus mari probleme apărării gorjene, punctul slab al celor de la Energia de câteva etape. Acesta a dezminţit zvonul referitor la plecarea lui Porter Troupe dar a precizat că acesta este dorit de cei de la Steaua.

Antrenorul Theo Evans a explicat că misiunea cea mai grea pentru el nu a fost pregătirea echipei ci remontarea psihică a jucătorilor după meciul de la Braşov. Tehnicianul crede că e destul de greu pentru jucători să îşi revină după o asemenea înfrângere mai ales că nu au trecut decât două zile de la meciul respectiv. „Când am văzut că am început prost am încercat să schimb câte ceva pentru că este mult mai uşor să pui capul în pământ şi să cedezi decât să lupţi în continuare de aceea am venit cu un presing nişte capcane pentru a-i face pe băieţi să-şi dea drumul la joc”, a explicat Evans tehnica sa la meciul cu bucureştenii pe care a reuşit să-l câştige pe final când a întors rezultatul într-un minut.

Pe locul trei în retur la rezultate

Cu toate că Energia s-a îndepărtat de play-off, americanul consideră că Energia are şanse la calificare şi nu va renunţa la luptă: „Încă avem şanse la play-off, nu vom renunţa la visul nostru, calificarea este obiectivul nostru pentru acest sezon. Nu suntem laşi, suntem o echipă de luptători şi vom lupta până la final”.  Energia a avut parte de un debut bun în retur dar în ultima perioadă este pe o pantă descendentă pierzând mai multe partide pe care tehnicianul se aştepta să le câştige. Chiar şi aşa, în retur Energia ar fi între primele trei echipe în ceea ce priveşte rezultatele din această a doua parte a campionatului.  Energia a reuşit şapte victorii şi doar trei eşecuri în partea a doua a sezonului regulat dar aceste rezultate nu îi asigură încă o calificare la play-off.

Are nevoie de încă un shooter

Evans a analizat după acest ultim meci care sunt părţile slabe ale echipei sale şi a ajuns la concluzia că nu are jucătorii de valoarea pe care ar dori-o: „Nu avem un shooter în teren tot timpul de aceea trebuie să driblăm mingea mai mult şi nu aruncăm atunci când trebuie, încercăm să jucăm foarte mult pe contraatac dar nu este tot timpul posibil. Singurul shooter veritabil este Silviu Lupusavei dar nu-l putem folosi tot timpul pentru că în apărare nu este la fel de puternic. Iar o altă slăbiciune este că nu putem câştiga în deplasare, dar până la urmă recordul de 7-3 nu este tocmai rău”.

Troupe nu a semnat cu Steaua

La finalul meciului cu CSM, Theo Evans a ţinut să dezmintă zvonurile referitoare la faptul că Porter Troupe ar fi semnat deja cu Steaua, lăsând totuşi să se înţeleagă faptul că există anumite oferte: „Nu este adevărat că Troupe a semnat cu Steaua, au fost nişte zvonuri, am auzit şi eu. Este adevărat faptul că cei de la Steaua îl vor acolo, dar Troupe este jucătorul Energiei şi va fi în continuare dacă i se va face o ofertă decentă deoarece nu poate să joace pe aceeaşi bani sau mai puţini an de an. În concluzie, Porter Troupe va rămâne la Târgu Jiu, sper să-l putem opri şi anul viitor”.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: