Tichetele de masă, interzise şi în 2014

Guvernul a decis să menţină şi anul viitor interdicţia de a acorda tichete de masă, tichete-cadou sau de vacanţă către bugetari, prin ordonanţă aprobată în şedinţa de marţi. Aceste drepturi nu au mai fost acordate începând cu anul 2009, iar actualul Guvern a decis să blocheze plăţile şi în 2014. Exceptate vor fi instituţiile finanţate integral din venituri proprii.

 La finele anului trecut, când Guvernul a decis să sisteze acordarea acestor tichete pe anul 2013, premierul Victor Ponta  a declarat că beneficiile suplimentare rămân "aşa cum au fost suspendate de Guvernul Boc" şi că nimeni nu va pierde niciun leu, iar această situaţie se va menţine "până la adoptarea bugetului", când instituţiile vor spune ce pot şi ce nu pot acoperi. Ulterior, Guvernul nu a mai revenit asupra deciziei de a sista acordarea tichetelor.

Ordonanţa mai prevede că decontarea contravalorii abonamentelor sau biletelor de transport pentru elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu se va face de către unităţile de învăţământ către elevii beneficiari pe baza abonamentelor de transport eliberate de operatorii de transport. (M.F.)

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: