Țicleniul nu vrea să redevină comună: Am pierde bani și cresc taxele

Autoritățile din Țicleni nu-și mai doresc ca orașul să redevină la statutul de comună. Primarul Radu Constantin susține că a consultat oamenii și nu-și doresc acest lucru. Mai mult, o eventuală revenire la comună ar face primăria să piardă bani europeni, iar impozitele și taxele locale ar fi mult mai mari.

Cei mai mulți localnici nu-și doresc ca orașul Țicleni să redevină comună pentru că s-ar teme că sunt multe drumuri și cheltuieli numai cu schimbarea documentelor de identitate. “Eu am stat de vorbă cu aproape toți locuitorii orașului. Probleme sunt împărțite. Foarte puțini vor să treacă la statutul de comună pentru că toate documentele personale, ce țin de familie, trebuie schimbate toate. Sunt niște costuri pentru orice locuitor al orașului”, a explicat primarul Radu Constantin.

În plus, primăria ar putea pierde sume importante de bani europeni dacă va recăpăta statutul de comună, a mai adăugat edilul: „Avem și noi niște fonduri europene, cu anveloparea blocurilor. Ar pica și trebuie să le plătim. Mai avem și canalizarea executată în proporție de 60% și urmează încă 40% în următorul proiect care e gata. În 2020, am certitudinea că se apucă de lucrări și aceste fonduri europene ar trebui să le plătim noi, din bugetul localității dacă ajungem la statutul de comună. Sper ca toți cetățenii orașului să înțeleagă această situație”.

Primarul a explicat că oamenii n-ar fi avut taxe și impozite locale mai mici. Dimpotrivă. Acestea ar fi crescut dacă Țicleniul devenea comună: „Impozitul, cum se pronunță niște consilieri pe tema aceasta că va scădea, nu va scădea niciodată. Din contră. Va crește pentru că bugetul de stat, la comună, e mai mic decât la oraș și atunci, neapărat, impozitul pe locuințe și terenuri trebuie să crească astfel încât să se ajungă la nivelul care a fost. Eu cred că aceste demersuri au fost făcute doar politic”.

Vizualizări: 687

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: