Tinerii cu dizabilități, ajutați să își găsească serviciu

Nouă tineri din cadrul Centrului de plasament destinat protecției rezidențiale a copiilor cu dizabilități din Târgu Jiu au participat la Bursa locurilor de muncă. Alături de ei a fost și o tânără aflată în grija unui asistent maternal profesionist.

Tinerii și-au depus CV-uri, după care au mers să viziteze fabrica de paleți de cărbune din zona comunei Runcu. „Copiii s-au arătat încântați și au declarat că vor să lucreze în cadrul acestei firme“, a spus Laurențiu Diaconescu, directorul general al DGASPC Gorj.

Un alt tânăr a fost selectat și a susținut deja două interviuri la o firmă de telecomunicații, fiind admis și urmând ca în luna iunie să efectueze un stagiu de pregătire în domeniu, după care va fi angajat part-time, fiind încă elev, dar având peste 18 ani.

„Trebuie menționat faptul că aceste activități fac parte din Planul anual de acțiune privind integrarea socio-profesională a tinerilor de peste 18 ani aflați cu măsură de protecție specială“, mai arată directorul DGASPC Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 914

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: