Tismana, pusă în pericol de o cisternă cu gaz lichefiat

O cisternă încărcată cu gaz petrolier lichefiat a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat în şanţ în Tismana ceea ce putea duce la o tragedie. La faţa locului s-au deplasat imediat organele abilitate care au delimitat zona şi au deviat circulaţia pe o rută ocolitoare. Din fericire situaţia a fost ţinută sub control, iar pompierii au exclus producerea unei explozii.

De vină a fost şoferul prea grăbit. Acesta venea de la Haţeg şi trebuia să ajungă la Baia de Aramă, dar pentru că a apăsat mult prea tare pedala de acceleraţie nu a mai ajuns la destinaţie ci direct într-un şanţ. Într-o curbă deosebit de periculoasă a pierdut controlul asupra volanului şi după ce a părăsit partea carosabilă s-a răsturnat în şanţ. Din fericire, nici şoferul şi nici colegul lui nu au fost răniţi. „Nu comentez ce s-a întâmplat. Dacă am avut viteză stabileşte poliţia, pur şi am pierdut controlul volanului. Acum lăsaţi-mă. Nu am nimic nici eu nici colegul”, a spus şoferul. 

Pentru că exista pericolul unei explozii zona a fost delimitată, iar pompierii ajunşi imediat la faţa locului au luat toate măsurile necesare pentru evitarea unei tragedii.

Poliţiştii cercetează cauzele şi împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier care a fost la un pas să producă o tragedie. „Ne-am deplasat imediat la faţa locului şi din primele investigaţii se pare că cisterna venea de la Haţeg şi trebuia să ajungă la Baia de aramă. În Dumbrava de la Tismana, într-o curbă deosebit de periculoasă, şoferul a pierdut controlul asupra volanului şi după ce a părăsit parte carosabilă s-a răsturnat într-un şanţ. În zona respectivă au voie numai pompierii. Circulaţia în zona a fost oprită, traficul rutier fiind deviat pe o rută ocolitoare. Din câte am înţeles de la pompieri nu se pune problema unei explozii în acest moment, dar situaţia este sub control”, a declarat Dumitru Tatomir, inspector SPR Gorj

Cisterna plină cu Gaz Petrolier Lichefiat a fost scoasă din şanţ cu ajutorul unei macarale, iar întreaga încărcătură a fost mutată într-o altă cisternă, care a venit de la Haţeg special. Circulaţia a fost deviată aproape toată ziua.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: