Aleșii locali din Fărcășești, buni de plată după ce au dat laptop-uri gratis

Aleșii locali din comuna gorjeană Fărcășești sunt buni de plată după ce preț de câțiva ani au acordat laptop-uri gratis tinerilor care au împlinit 18 ani, dar și ajutoare de înmormântare generoase.

Curtea de Conturi a stabilit că acestea au fost acordate ilegal și a lăsat ca măsură primăriei să recupereze prejudiciul de peste 1 milion de lei. Administrația locală se judecă acum cu actuali și foști consilieri locali, printre care se află și primarul Constantin Drăgoescu, dar și foștii primari Dănuț Bălu, Antonică Belgiu, precum și foștii viceprimari Ileana Purcărin și Mihai Vasile.

”Curtea de Conturi a lăsat niște măsuri, să le ducem la îndeplinire și să recuperăm niște sume. În procesul verbal de la Curtea de Conturi spune cine este vinovat: ordonatorul principat de credite, secretarul UAT Făcășești, Consiliul Local. Noi am fost obligați, în urma procesului verbal și a măsurilor lăsate de Curtea de Conturi, am dat o dispoziție. Nu am dat eu laptop-uri, a fost controlul pe perioada 2012-2014. Controlul a fost în 2013, prejudiciul este la vreo 1 milion lei. Eram consilier local atunci”, a declarat Constantin Drăgoescu, primarul comunei Fărcășești.

Primarul Dragoescu spune că a trebuit să inițieze acțiunea în instanță pentru că și pe mandatul său, în 2016, a fost un control al Curții de Conturi, iar inspectorii au prelugit termenul de punere în aplicare a măsurii de recuperare a prejudiciului.

Acțiunea împotriva aleșilor locali din Fărcășești a fost înregistrată în luna decembrie 2018 la Tribunalul Gorj. Magistrații gorjeni au stabilit primul termen pentru data de 6 februarie.

Vizualizări: 1,919

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: