Salarii plafonate la Primăria Motru

Primăria Motru din județul Gorj nu are bani pentru acordarea drepturilor salariale intrate în vigoare din acest an, care ar fi impus o majorare a fondului de salarii cu 20%.

Pentru a evita disponibilizările masive de personal, primarul Gigel Jianu a convocat la consultări, luni dimineața, liderul de sindicat, împreună cu toți  angajații instituției, cărora le-a prezentat situația financiară, dar și soluții pentru a se evita intrarea unității administrativ teritoriale în blocaj financiar. "În urma consultărilor, s-a ajuns la un consens, iar soluția aleasă de peste 95% de angajați a fost plafonarea salariilor la nivelul celor de anul trecut", arată un comunicat al primăriei.

Primarul Gigel Jianu le-a explicat angajaților că anul 2019 se prefigurează a fi unul sumbru din punct de vedere financiar pentru aproape toate unitățile administrativ teritoriale, în condițiile în care, până în acest moment, nu a fost închis bugetul de stat al României pentru anul precedent și nici nu a fost prezentat proiectul de buget, deși legea prevede că acesta trebuia să intre în dezbaterea Parlamentului în luna noiembrie a anului trecut.

"Primăria Municipiului Motru a încheiat anul 2018 cu venituri mai mici cu 10% , iar pentru că nu a fost adoptat bugetul de stat la nivel central, toate unitățile administrativ teritoriale din țară funcționează, la fel ca Motru, cu 1/12 din veniturile realizate în anul precedent. În plus, noile taxe impuse de Ordonanța 114/2018, precum și alte prevederi guvernamentale, determină creșterea cheltuielilor și pun presiuni foarte mari pe bugetele locale, lucru ce poate determina blocaje la nivelul unităților administrativ teritoriale", se mai arată în comunicatul Primăriei Motru.

Vizualizări: 838

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: