Titu Frumuşeanu, primarul care a început modernizarea Târgu Jiului

Titu Frumuşeanu, promotorul modernizării edilitare a Târgu Jiului, a fost  omagiat, ieri, în cadrul unei expoziţii fotodocumentare ce a avut loc la Muzeul Judeţean Gorj. Cu sprijinul Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale Gorj, muzeografii au scos la iveală o serie de documente care atestă contribuţia incontestabilă a lui Titu Frumuşeanu la modernizarea şi înfrumuseţarea oraşului nostru. În  perioada în care acesta a fost primar, s-a construit podul de fier de peste Jiu, Capela de la Cimitirul Municipal, cazarma militară şi s-a amplasat statuia lui Tudor Vladimirescu.

Tot acum s-a descoperit un contract încheiat cu o societate elveţiană privind asfaltarea şi amenajarea străzilor din Târgu Jiu cât şi o adresă, din noiembrie 1893, prin care se  aducea la cunoştiinţa fostului primar faptul că s-au finalizat lucrările de pavare a trotuarelor. Într-un alt document, edilul local de la sfârşitul secolului XIX, cerea achiziţionarea unui instrumentar medical pentru primărie. La Muzeu, au fost expuse şi două felinare pentru iluminat public şi un felinar de trăsătură tot din perioada în care oraşul era condus de Titu Frumuşeanu.

Prezenţi la expoziţia fotodocumentară  elevii de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru” şi Colegiul Comercial ”Virgil Madgearu” din Târgu Jiu, au fost invitaţi la sala la lectură a Direcţiei Judeţene a Arhivelor Gorj pentru a culege mai multe informaţii referitoare la personalităţile care şi-au pus amprenta, în sens pozitiv, asupra oraşului nostru.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: