Toate echipele din Liga 3 au depus dosarele de certificare

Liga 3 va avea şi în acest sezon 100 de echipe împărţite în zece serii, pe criterii geografice. Nici o echipă din cele care au promovat ori au retrogradat sau au rămas în Liga 3 nu va renunţa la loc pentru că toate au depus deja dosarele de certificare pentru acest eşalon.

Reprezentantul echipelor din Liga 3 în Comitetul Executiv al FRF, Florin Spînu, a vorbit recent despre procesul de depunere a dosarului de certificare pentru participarea în campionatul Liga 3 de către cele 100 de participante în acest eşalon.

Acesta  este al doilea sezon în care se cere licență la acest nivel fotbalistic, însă și de această dată măsurile vor fi mai relaxate, din cauza pandemiei și problemelor generate de aceasta.

”Din informațiile pe care le am, toate echipele și-au depus dosarul la termenul stabilit, toate cele 100 care trebuie să joace. Mai ales că a fost din nou un an de tranziție, pentru că știm foarte bine că anul trecut a fost pandemia, nu au avut loc jocurile de copii și juniori, nu au făcut antrenamente, nu au făcut vizita medicală. Lucruri pentru care trebuia tabele, cu jucătorii, cu copii, care trebuia depuse la dosar, și cu viza medicală. Dar fiind din nou un an de tranziție…”, a declarat reprezentantul cluburilor din Liga 3 în CEx al FRF pentru liga2.ro, lăsând să se înţeleagă că licenţierea de la Liga 3 e mult mai uşoară.

Acesta recunoaște că sunt puţine echipe care vor lua punctaj mare: „Vă spun că la Liga a 3-a sunt puține echipe care să ia maxim de puncte sau să exceleze în ceea ce se cere acolo, vizavi de infrastructură, situația financiară, juridică”.

Pandurii Târgu Jiu este una dintre echipele care va avea punctaj maxim la certificarea pentru Liga 3, mai ales la infrastructura folosită, dar şi la situaţia financiară pentru că, între timp, a făcut plăţile pentru jucători pentru sezonul trecut dar şi sezoanele anterioare în care aceştia nu primiseră bani.

Vizualizări: 385

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: