Tomescu: Condiţiile de muncă nu se vor normaliza niciodată

Manu Tomescu, unul dintre liderii de sindicat din Termocentrala Rovinari, a spus că guvernul trebuie să prelungească termenul în care minerii şi energeticienii vor beneficia de condiţii deosebite de muncă, deoarece acestea nu se pot normaliza oricâte investiţii s-ar face. „Termocentrala are peste 40 de ani, chiar dacă au fost aduse unele îmbunătăţi pe partea de mediu, noxele tot rămân. Sunt acele motoare foarte mari, care produc zgomot, praful este peste tot. Condiţiile nu pot fi normalizate”, a spus Manu Tomescu.

Liderul sindical nu crede că va fi simplu de obţinut prelungirea, aşa cum spun unii. „Suntem puţin îngrijoraţi, pentru că guvernele noastre de-a lungul timpului au făcut unele angajamente cu Uniunea Europeană, unul dintre acestea fiind referitor la normalizarea locurilor de muncă. Normalizare înseamnă îmbunătăţirea fluxurilor tehnologice, a aparaturii, astfel încât să nu se mai producă acele noxe, zgomot şi praf la noi. Ori, asta nu s-a întâmplat, condiţiile de muncă nu s-au îmbunătăţit”, a explicat Manu Tomescu.

Acesta a precizat că doar salariaţii din Termocentrala Rovinari şi cei din carierele miniere beneficiază de condiţii de muncă deosebite. La celelalte termocentrale din CE Oltenia dreptul a fost pierdut acum câţiva ani. (A.A.)

Vizualizări: 1,595

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: