Romanescu nu acceptă majorarea tarifelor la apă-canal

Consilierul judeţean liberal Victor Banţa susţine că Aparegio pregăteşte majorarea tarifelor pentru apă-canal cu 30% pentru a-şi acoperi pierderile. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, anunţă că nu este de acord, pentru că pierderile nu provin din activitatea derulată în municipiu.

„Eu cred că în Târgu Jiu tarifele trebuie să rămână la acelaşi nivel”, a spus primarul Marcel Romanescu, argumentând prin faptul că Târgu Jiu aduce profit Aparegio, pierderile venind din altă parte.

Cel care a anunţat faptul că tarifele Aparegio vor fi majorate a fost consilierul judeţean liberal Victor Banţa, care a şi avansat un procentaj de 30%. „Rezultatele financiare la semestru anunţă pierdere, care poate fi acoperită doar în două moduri, prin disponibilizări sau prin majorarea tarifelor”, a spus Banţa.

Directorul Aparegio Gorj SA, Traian Pătrăşcoiu, a recunoscut la Radio Infinit că urmează o majorare de tarife, dar în niciun caz aceasta nu va fi de 30%, cât spune Banţa. Pătrăşcoiu spune că s-a ajuns în această situaţie pentru el trebuie să facă acum ce ar fi trebuit să facă alţii acum zece ani. „Nu ştiu ce informaţii are, dar este adevărat că o să se facă o tarifare în funcţie de investiţiile care vor fi făcute în oraş. Vă anunţ că urmează investiţii de 160 de milioane de euro în următorii trei ani. Aparegio are o lună pe pierdere pentru că facem acum ceea ce trebuia făcut acum zece ani. A trebuit să preluăm şi Novaci, şi Runcu, şi Scoarţa, şi Leleşti, şi Rovinari, şi Tismana, şi Turceni. Toate acestea nu se fac decât cu investiţii”, a spus Pătrăşcoiu, care a amintit în treacăt de afaceri făcute de firma fratelui lui Banţa cu Aparegio şi care „s-au dus în cap”.

Vizualizări: 3,345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: