Amendă uriașă pentru firma de pază de la CE Oltenia

Firma din Olt care asigură de la începutul lunii mai paza obiectivelor de la Complexul Energetic Oltenia a primit o amendă de 200.000 de lei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. Amenda anunțată acum a fost dată în urma controlului făcut pe 2 mai.

Potrivit ITM Gorj, angajatorul care a preluat serviciul de pază la obiectivul amintit, începând cu 01.05.2018, nu avea încheiate  şi transmise, cu o zi înainte de începerea activităţii, în Registrul Unic de Evidenţă a Salariaţilor, contracte individuale de muncă pentru 12 persoane depistate de către inspectorii de muncă gorjeni prestând activitate în momentul controlului.

"Fişele de identificare ale persoanelor respective au fost transmise ulterior, de către I.T.M. Gorj către I.T.M. Olt, pentru definitivarea controlului, deoarece persoana juridică verificată are sediul social în judeţul Olt. Societatea prestatoare de servicii de pază pentru producătorul energetic rămâne în atenţia I.T.M. Gorj, în vederea respectării legislaţiei muncii", arată un comunicat al ITM Gorj.

Firma Safety Security din Caracal a preluat contractul de pază la începutul lunii mai, pentru o perioadă de trei luni. (A.A.)

Vizualizări: 6,221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: