Tone de căpșune în prag de iarnă la Polovragi

Deși peste câteva zile este iarnă din punct de vedere calendaristic, localnicii din Polovragi încă mai au căpșune în grădină. Nu este o glumă, ci realitatea care se datorează vremii călduroase din această toamnă. În această zonă s-au mai copt căpșunele toamna, însă niciodată în prag de iarnă. Și pentru că recolta de toamnă a fost una bogată, localnicii chiar au comercializat roadele vremii frumoase.

Nu este primul an în care localnicii din Polovragi au parte de o a doua recoltă de căpșune, însă neobișnuită este perioada în care aceste fructe s-au copt. Iarna bate la ușă, meteorologii anunță ninsori în zilele următoare, iar localnicii au avut căpșune până la sfârșitul săptămânii trecute. Pentru că și recolta de toamnă a fost una bogată și peste așteptările localnicilor, aceștia au fost nevoiți să vândă fructele. Chiar dacă pentru unii este neobișnuit să găsească în prag de iarnă căpșune pe marginea drumului, trecătorii nu au ezitat să cumpere, iar prețul a fost chiar mai bun decât în sezonul de primăvară.

Primarul din comuna Polovragi estimează că anul acesta, în toamnă, s-au făcut aproximativ 3 tone de căpșuni. „A fost un an bun, iar vremea frumoasă a ținut cu localnicii din Polovragi care cultivă căpșuni. S-a mai întâmplat ca într-un an să aibă două recolte dacă vremea a fost frumoasă, însă niciodată așa de târziu. Surpriza a fost să avem căpșuni la sfârșit de noiembrie. Mulți au făcut conserve, compoturi, dulcețuri, dar oamenii au ieșit și cu ele la vânzare pe marginea drumului. Prețul a fost cam de 6 lei pe kilogram, iar vânzările au mers bine. Cred că în toamna asta s-au făcut cam două-trei tone de căpșuni în Polovragi”, a declarat Ștefan Făsuescu, primarul comunei Polovragi.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: