Direcţia Antifraudă Târgu Jiu se mută în casă nouă

Angajaţii Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală 4 Târgu Jiu lucrează în prezent la pregătirea noului sediu al unităţii, stabilit la fostul cămin al Liceului nr. 5 din municipiu. Mobilierul este transferat de la sediul fostei Gărzi Financiare, iar câteva zeci de autoturisme de la unităţile desfiinţate din regiune au fost aduse la noua unitate.

adrian_voicu_seful_dir_reg_antifraudaUn număr de 30 de autoturisme au ajuns în parcul auto al Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Târgu Jiu de la direcţiile judeţene pentru operaţiuni vamale şi de la Garda Financiară din judeţele Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Dolj şi Olt. Cea mai mare parte dintre acestea sunt autoturisme marca Dacia, respectiv Logan şi Duster. Între timp angajaţii noii instituţii menite să combată frauda fiscală se ocupă de demontarea mobilierului de la Garda Financiară Gorj şi de transferarea lui la noul sediu. Conform conducerii unităţii, săptămâna aceasta clădirea administrativă va fi pusă la punct. „În momentul actual, prioritatea Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Târgu Jiu o reprezintă operaţionalizarea acesteia, respectiv dotarea cu tot ceea ce este necesar desfăşurării în bune condiţii a activităţii. Este vorba de dotarea cu tehnică de calcul, acces la toate bazele de date-telefonie, internet, mobilier şi preluarea mijloacelor auto care au aparţinut Gărzii Financiare şi Autorităţii Naţionale a Vămilor. Autoturismele pe care le-am preluat sunt suficiente pentru personalul existent. Avem şi autovehicule 4x4 care să facă faţă reliefului din zonă”, a declarat Adrian Voicu, şeful Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Târgu Jiu.

63 de inspectori antifraudă

Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Târgu Jiu va începe activitatea cu puţin peste 60 de inspectori antifraudă fiscală, repartizaţi inclusiv pe direcţiile antifraudă din regiune. Ar fi nevoie de mai mulţi, spune şeful instituţiei. „Din cele 80 de posturi de inspectori antifraudă au fost ocupate numai 63. Restul de posturi vor fi scoase la concurs în perioada următoare conform dispoziţiilor date de conducerea ANAF”, a precizat Adrian Voicu. 

angajatii_au_carat_mobilierul_1Marea evaziune, în vizorul inspectorilor antifraudă

Şeful Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Târgu Jiu dă asigurări că această nouă instituţie va avea o abordare diferită faţă de cea Gărzii Financiare în ceea ce priveşte combaterea evaziunii fiscale. „În termenul cel mai scurt cu putinţă vom începe activitatea, urmând a ne concentra atenţia pe tot ceea ce înseamnă marea fraudă. Vom încerca să schimbăm abordarea în ceea ce priveşte modalitatea de control. Dacă până în prezent micii comercianţi reprezentau o pondere importantă în activitatea de control a Gărzii Financiare, activitatea Direcţiei Regională Antifraudă Fiscală Târgu Jiu va fi canalizată pe segmentele cu risc crescut de fraudă fiscală : achiziţii intracomunitare, comercializarea de produse accizabile precum combustibili şi băuturi alcoolice, etc.”, a mai spus Adrian Voicu.

Vizualizări: 307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: