A luat examenul pentru permis auto la 78 de ani

Vrea să obțină permisul la 78 de ani, deși nu are mașină. Este ambiția lui Ion Vâlceanu din satul Curtișoara, care a trecut primul hop. A fost declarat admis la probate teoretică, iar acum se pregătește pentru proba practică, pe care o va susține pe 2 decembrie. Pentru cel mai bătrân candidat la obținerea permisului de conducere, cel mai greu hop a fost școala de șoferi. Dacă nu va reuși să-și cumpere o mașină, Ion Vâlceanu va conduce autoturismele copiilor și ale nepoților.

Pentru Ion Vâlceanu, șofatul este o nimica toată, pentru că toată viața a condus o motocicletă pe care a fost nevoit să o vândă la bătrânețe, asta pentru că vârsta nu i-a mai permis să o conducă. Rămas fără mijlocul de transport de-o viață, Ion Vâlceanu s-a ambiționat să obțină permisul de conducere și are mari șanse să reușească.

Cel mai greu a fost la școală, iar apoi s-a pus cu burta pe carte și așa a fost admis la proba teoretică. „Nu e greu de condus pe patru roți. Era mai dificil pe două roţi, că eu toată viața am mers pe motocicletă, acum cu mașina e floare la ureche. Sunt periculoși tinerii ăștia din trafic, care se aventurează, nu sunt atenți și fac numai greșeli. Cel mai greu a fost când m-am urcat prima dată la volan, atunci când am făcut școala de șoferi, pentru că a trebuit să mă concentrez și să fiu atent la ceilalți de pe stradă, dar m-am obișnuit imediat. A fost o ambiție de-a mea să am permis. Nu e greu să citești niște reguli de circulație de pe o carte. Prima dată am căzut cu 21 de puncte, dar acum am luat cu 24. Nu a fost greu, că doar a trebuit să apăs pe ecran la care variantă e coerentă”, povestește Ion Vâlceanu.

Ar vrea să-și cumpere mașină

Ion Vâlceanu se pregătește acum pentru proba practică, pe care o va susține pe 2 decembrie, când speră să obțină permisul de conducere. Cum ce a fost mai greu a trecut, bătrânul din Curtișoara se și gândește de acum ce va conduce când va avea permisul în buzunar. „O să dau proba de traseu pe 2 decembrie. Nu îmi e frică, pentru că nu are de ce. Dacă știu să merg cu mașina și cunosc legislația, nu trebuie să îmi fie frică. Sper să reușesc să îmi iau și o mașină, dacă nu, o să conduc mașinile copiilor și ale nepoților. A fost ambiția mea să am permis și poate mașină, că m-am săturat să plec cu motocicleta și să mă prindă ploaia, să mă bată vântul și tot așa. Cu mașina e altceva”, a mai zis Ion Vâlceanu. 

Vizualizări: 248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: