Tone de carne confiscate pentru că erau ţinute în mizerie

Poliţiştii gorjeni au confiscat aproape trei tone de carne de porc, depozitată în condiţii insalubre într-un depozit fin Târgu Jiu. Depozitul era amenajat într-o hală veche a societăţii Comat SA, la marginea municipiului. Carnea era păstrată într-o ladă frigorifică de dimensiuni mari, însă în preajma ei mizeria era de nedescris în momentul în care la faţa locului s-au prezentat poliţiştii şi comisarii Gărzii Financiare. Câinii se plimbau în voie pe lângă o cadă de baie în care se afla o baltă de sânge. De asemenea, în preajmă erau piei de viţel şi zeci de cutii de plastic aruncate direct pe pământ.

            Poliţiştii au dispus cântărirea întregii cantităţi de carne descoperită, cântatul arătând că în acel loc se aflau aproape 2900 kg de carne de porc, şi circa o jumătate de tonă de carne de vită şi pasăre. Întreaga cantitate urma să fie vândută la un magazin de profil din Piaţa Centrală a municipiului. Un reprezentant al firmei proprietare a menţionat că are acte pentru tonele de carne păstrate în condiţii insalubre, poliţiştii dispunând, în cele din urmă, indisponibilizarea întregii cantităţi şi amendarea administratorului societăţii cu suma de 10.000 de lei.

            Un bărbat din Turcineşti s-a ales şi el cu o jumătate de tonă de carne confiscată de poliţişti după ce a fost depistat la un control de rutină în Defileul Jiului. Acesta nu a putut să prezinte documente de provenienţă sau acte sanitar-veterinare pentru carnea din maşină şi, în consecinţă, s-a ales cu o amendă de 600 de lei. Carnea urma să fie vândută pe pieţele din Valea Jiului, în aceiaşi situaţie aflându-se cu o zi înainte şi un tânăr din Arad, care tot la un control de rutină la Bumbeşti-Jiu a fost depistat cărând sute de kilograme de carne fără să aibă documente asupra acesteia.

Vizualizări: 77

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: