TOP 5 Reguli ca să nu te arzi la soare

Bronzul frumos pe care îl dobândim la soare nu vine singur, ci şi cu unele probleme dacă nu respectăm anumite reguli. Deşi vedem mereu avertismente referitoare la nivelul ridicat al radiaţiilor solare, uneori decidem să nu le luăm în serios şi să petrecem o zi întreagă la soare. Bronzul nu este sănătate curată, ci o reacţie de apărare a organismului împotriva radiaţiilor ultraviolete. Dacă îţi faci griji pentru sintetizarea vitaminei D în organism, trebuie să ştii că doar 5 minute de expunere la soare asigură organismului necesarul de vitamina D, după cum susţin medicii dermatologi.

1. Expune-te progresiv la soare!

Nu te vei arde pe piele dacă nu stai brusc la soare din prima zi de plajă câteva ore. Dacă ai pielea deschisă la culoare este bine să te expui treptat şi câte puţin la soare, altfel rişti să te alegi cu arsuri solare.

2. Foloseşte creme cu factor de protecţie cât mai ridicat!

Foloseşte cremele cu protecţie solară de fiecare dată când te expui la soare, iar dacă petreci mai multe ore pe plajă se recomandă reaplicarea unui nou strat de cremă din când în când. Aplică loţiunea cu protecţie solară cu 30 de minute înainte de a ieşi la soare şi reaplică un nou strat la fiecare 2 ore.

3. Fă plajă la ore rezonabile!

Se impune respectarea sfaturilor dermatologilor şi evitarea soarelui intens dintre orele 11-16 când acesta devine foarte periculos pentru piele. Stând pe plajă fără protecţie la aceste ore rişti să îţi arzi pielea sau chiar alte afecţiuni mai grave.

4. Nu sta pe plajă toată ziua chiar dacă nu e soare!

Norii nu opresc ultravioletele. Nu te baza pe cerul înnorat pentru că radiaţiile ultraviolete vor ajunge tot în pielea ta, dacă stai fără măsură la soare, mai ales în intervalul orar periculos.

 5. Nu sta toată ziua în apă!

Poţi să faci arsură solară chiar dacă stai numai în apă. Razele ultraviolete sunt reflectate de apa mării şi pielea ta va avea de suferit. Dimineaţa şi seara este numai bine să petreci mai multe ore în apa mării dar nu în intervalul orar 11-16.

Vizualizări: 253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: