Golul din meciul cu Fiorentina îl face pe Eric cetăţean român

Eforturile mijlocaşului brazilian al echipei Pandurii, Eric de Oliveira, de a obţine cetăţenia română ar putea fi răsplătite în curând. Golul de senzaţie înscris la meciul cu Fiorentina i-ar putea aduce cetăţenia mult dorită, chiar dacă echipa sa nu a învins formaţia italiană.

O mână de ajutor, pentru de a juca pentru Naţionala României, ar putea veni de la Guvernul României, care poate propune spre aprobare Parlamentului, acordarea titlului de “cetăţean român de onoare”, pentru Eric de Oliveira pentru “servicii deosebite aduse naţiunii române”. Cum premierul Victor Ponta e şi el pe jumătate gorjean, cam în aceeaşi măsură în care şi Eric e român, acesta ar putea da o mână de ajutor pentru obţinerea cetăţeniei propunând Parlamentului acordarea cetăţeniei române de onoare.

Ponta poate să-l fac cetăţean de onoare

O prevedere legală, alta decât cea din constituţie referitoare la străinii care pot obţine cetăţenia, spune că aceştia pot deveni cetăţeni români de onoare mai repede decât prin prevederile constituţionale. Astfel, potrivit articolului 36, din Legea 21 / 1991 republicată în 2010, “Cetăţenia română cu titlu de “cetăţenie de onoare” se poate acorda, de către Parlamentul României, unor străini pentru servicii deosebite aduse ţării şi naţiunii române, la propunerea Guvernului, fără nicio altă formalitate. Persoanele care au dobândit cetăţenia de onoare se bucura de toate drepturile civile şi politice recunoscute cetăţenilor români”. Dacă e suporter al echipei Pandurii aşa cum s-a declarat de nenumărate ori, dar şi al Naţionalei României, premierul Victor Ponta poate să îl ajute pe Eric în demersurile sale. Chiar dacă potrivit prevederilor constituţionale şi ale Legii Cetăţeniei, Eric de Oliveira nu îndeplineşte încă toate criteriile pentru a primi cetăţenia.

2007 – este anul în care Eric a sosit în România locuind doar de şase ani pe teritoriul ţării

2 ani – au trecut de  când Eric s-a căsătorit cu handbalista Cosmina Dancu

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: