TOP 5 Remedii naturiste pentru vârfurile despicate

Vârfurile despicate sunt principala problemă de sănătate a podoabei capilare, cauzată de pierderea cuticulei protectoare a firelor de păr. Factorii de mediu nocivi, tratamentele de vopsire şi decolorare, perierea părului când este încă ud sau pieptănatul excesiv sunt cauzele principale ale acestui fenomen neplăcut.

Pentru a preveni despicarea vârfurilor, poţi încerca o serie de remedii naturale care îţi hidratează părul, îi redau strălucirea naturală şi îl protejează împotriva aspectului mat şi inestetic. Remediile naturale menţin părul hidratat şi previn despicarea firelor, "camuflând" totodată zonele cu probleme. Pe termen lung, vei observa că şuviţele tale naturale se regenerează vizibil şi devin tot mai puţin predispuse ruperii.

Tratamentul cu ou şi avocado

Amestecă într-un bol mediu 1 ou cu jumătate de avocado pasat, adăugând la final puţin balsam nutritiv. Aplica tratamentul de la mijlocul firelor spre vârfuri şi lasă-l să acţioneze 20 de minute. Clăteşte-ţi părul cu apă şi repetă ritualul de 2-3 ori pe săptămână, până când observi primele semne de îmbunătăţire.

Tratamentul cu banană şi portocală

Bate două ouă spumă  într-un recipient şi adaugă 100 ml de suc de portocale, împreună cu o jumătate de banană strivită. Aplică pasta rezultată pe toată lungimea firului de păr, de la rădăcină până la vârfuri, apoi acoperă-ţi capul cu o bonetă din plastic şi lasă remediul să acţioneze 30 de minute. Îndepărtează balsamul natural cu apă călduţă şi vei observa cât de fin şi sănătos arată părul tău după uscare.

Tratamentul cu papaya

Papaya este un fruct bogat în vitamine, cu reale proprietăţi de regenerare a părului. Trece prin blender două felii de papaya şi amestecă-le apoi cu o ceaşcă de iaurt simplu. Aplică tratamentul în zona vârfurilor şi aşteaptă 30 de minute. Repeta acţiunea de 2 ori pe săptămână, apoi o dată sau de 2 ori în fiecare lună.

Tratamentul cu ulei

Amestecă o linguriţă de ulei de muştar, cu aceeaşi cantitate de ulei de ricin şi de măsline. Masează timp de câteva minute firele de păr cu aceasta loţiune naturală, acoperă-ţi podoaba capilară cu un prosop şi clăteşte-te apoi din abundenţă cu apă caldă şi puţin şampon, până se degresează bine vârfurile.

Tratamentul cu bere

Graţie conţinutului bogat de zahăr şi proteine din bere, poţi folosi  această băutură adorată de bărbaţi în folosul şuviţelor tale. Substanţele nutritive furnizate de ingredientele berii hrănesc în profunzime firele de păr, adaugă volum coafurii tale şi îi lasă o strălucire aparte. După ce te speli cu şamponul obişnuit, toarnă 100 ml de bere într-un recipient cu pulverizator şi aplică băutura pe toată suprafaţa părului, insistând în zona vârfurilor.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: