TOP 5 Metode de a combate prime semne de răceală

Odată cu toamna şi ploile reci vin de regulă răcelile şi gripa. Schimbarea de temperatură afectează mai mult în această perioadă, mai ales persoanele care au o imunitate scăzută. Dacă te-a prins o ploaie rece fără umbrelă este foarte probabil să te prindă şi o răceală. Dar tot toamna se găsesc o mulţime de remedii naturiste la îndemână pentru a scăpa de aceste probleme.

Simptomele răcelii nu întârzie să apară după prima zi de frig sau prima ploaie rece, aşa că primul pas pe care de regulă îl faci este să mergi la medic. Dacă totuşi simţi că răceala nu este într-o stare foarte avansată şi îţi doreşti să te tratezi singur acasă, cu remedii din bătrâni pe care le ai la îndemână, iată un top 5 al celor mai bune remedii naturale împotriva răcelii.

Ceaiul de ceapă

Se ştie că încă din antichitate ceaiul de ceapă era folosit ca un remediu natural împotriva răcelii. Proprietăţile sale curabile sunt foarte cunoscute, iar bătrânii încă îl mai folosesc ca un medicament natural ori de cate ori au nevoie. Ceaiul de ceapă reduce febra şi te scapă de răceală şi, ceea ce este cel mai important, nu are efecte adverse.

Supa de pui

Supa de pui este un foarte bun remediu natural împotriva răcelii. Chiar dacă nu e un medicament, supa are efecte benefice dacă e consumată fierbinte, datorită vitaminelor furnizate de legume şi a proteinelor din carne. Supa de pui  luptă împotriva răcelii, întărind sistemul imunitar.

Baie fierbinte cu sare

Sarea are multe proprietăţi curabile, dar poate fi şi dăunătoare atunci când este consumată în exces. În baie însă, sarea este un medicament natural împotriva multor boli cum ar fi: reumatism, răceala, boli de piele (psoriazis, pitiriazis). Trebuie să avem grijă însă să folosim sare specială pentru baie, aceasta fiind îmbogăţită cu uleiuri şi arome speciale.

Consumul de lichide

În această perioadă, când simţi că te prinde răceala ai nevoie mare de hidratare. Corpul tău,  datorită luptei la care este supus, poate fi deshidratat, de aceea este nevoie să consume foarte multe lichide. Sucurile naturale din fructe proaspete, apă, ceai, supă, toate pot să iţi ofere vitaminele de care ai nevoie, nutrienţii şi aportul de lichide care iţi lipsesc.

Gargara cu sare

Gargara poate ameliora durerile în gât care sunt asociate cu primele semne de răceală, dar şi senzaţia de mâncărime în gât. Dizolvă o linguriţă de sare într-o ceaşcă de apă călduţă şi, cu această soluţie, încearcă să faci gargara de 4 ori pe zi.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: