TOP 5 Metode de a creşte imunitatea în sezonul rece

Imunitatea reprezintă reacția de apărare a organismului în fața infecțiilor sau a tuturor elementelor considerate nesigure de constituenții sistemului imunitar. Păstrarea imunităţii organismului sau chiar creşterea acesteia trebuie să fie un obiectiv pentru fiecare în sezonul rece pentru a ne apăra de gripă sau răceală.

Păstrarea unei imunități puternice este foarte importantă pentru starea de sănătate. Există o serie de metode prin care ne putem menține un sistem imunitar puternic și putem ajuta la o creștere a imunității atunci când aceasta este slăbită.

Mănâncă sănătos

În ceea ce privește creșterea imunității, dieta trebuie să fie echilibrată, săracă în grăsimi și zaharuri. Trebuie să conțină fructe, legume, fasole, semințe, cereale și nuci. De asemenea, trebuie să conțină alimente bogate în caroten, morcovi, ardei roșii, cartofi dulci, roșii. Totodată și broccoli, Varza de Bruxelles, ridichile previn imunitatea scăzută, iar usturoiul, iaurtul și fructele de pădure întăresc imunitatea.

Vitaminizează-te

Pentru întărirea sistemului imunitar sunt recomandate vitaminele : A, B6, C, D3, E, dar și zinc, magneziu, calciu și seleniu. Vitamina C este una dintre cele mai cunoscute și utilizate pastile din lume, deoarece este un antioxidant de importanță majoră pentru menținerea sănătății organismului.

Consumă multe ceaiuri

Ceaiurile sunt foarte importante atât pentru prevenirea unei imunități scăzute, cât și pentru creșterea imunității. Poți consuma ceaiuri din anumite plante binefăcătoare, precum: extracte de vâsc, echinaceea, ceaiul negru și ceaiul verde, arnica, echinaceea, cătina, afinul, busuiocul, lavanda, mlădițele de măceș, mugurii de carpen, soc, mușețel, iasomie, tei, cimbrișor, muguri de pin, muguri de plop, etc.

Elimină stresul

Stresul este un factor nociv pentru întregul organism, deci și pentru sistemul imunitar. Plimbările în aer liber sunt foarte recomandate, deoarece oxigenul, asociat cu ionii negativi ce se găsesc în natură favorizează oxigenarea țesuturilor și lupta împotriva stresului.  Fă sport și mișcare în fiecare zi şi combate astfel sedentarismul!

Nu renunța la orele de somn

Una din cauzele scăderii imunității este insomnia, astfel încât, pentru prevenirea unui sistem imunitar slăbit, este recomandată respectarea programului de 8 ore de somn și evitarea culcării la ore târzii.  Din cauza privării de somn, corpul nu mai produce celulele necesare sistemului imunitar pentru a face față infecțiilor.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: