TOP 5 soluţii pentru a scăpa de celulită şi vergeturi

Specialiştii au stabilit că expunerea prelungită la soare accentuează celulita şi vergeturile, producând degradarea fibrelor de colagen de la nivelul pielii. Pentru a încerca să combatem aspectul inestetic al vergeturilor şi celulitei, în această perioadă de vară, putem să recurgem la tratamente naturiste şi sport. Nu trebuie sa facem o tragedie din existenţa celulitei, ci trebuie măcar să urmăm câteva reguli esenţiale şi simple.

1. Baia în mare sau cu sare de mare

Băile cu sare de mare sau sare grunjoasă întăresc şi refac pielea cu celulită şi vergeturi pentru că sarea stimulează drenajul lichidului acumulat în ţesuturile subcutanate. Se pot face şi băi zilnice cu o lingură  de sare grunjoasă la 1l de apă.

2. Lămâie

Lămâia cu apă este un foarte bun detoxifiant al ţesuturilor, stimulează funcţia renală şi inhibă senzaţia de foame sau nevoia de dulciuri. Se fierb 2l de apă, circa 15 minute, şi se storc în ea 1-2 lămâi. Se bea pe tot parcursul zilei.

3.Avocado

Pentru vergeturi se poate prepara o crema dintr-un fruct de avocado pasat, la care sa adaugă două linguri de ulei de măsline, sucul de la o jumătate de lămâie, două capsule de vitamina E, 10 picături de vitamina A, câteva picături de tinctură de gălbenele şi tinctură de rostopască. Cu această cremă naturală antivergeturi se masează zilnic zona cu probleme şi se lasă să acţioneze câteva ore.

4. Iedera

Iedera poate trata eficient vergeturile. Se prepară un macerat din frunze uscate de iederă: se pun 200g frunze de iedera în 250 ml apă şi se lasă 3 ore la macerat, apoi se strecoară. Planta rămasă se fierbe o oră într-un litru de apă, apoi se strecoară şi se obţine un decoct. Se amestecă maceratul cu decoctul şi se aplică pe pielea cu vergeturi comprese cu acest amestec, cel puţin o lună.

5. Sportul

Medicii recomandă pentru sănătate să faci cel puţin 30 de minute de sport zilnic, acestea fiind benefice şi pentru aspectul pielii. Fie că este vorba de alergare sau  mers pe bicicletă, înot sau orice sport aerob, toate duc inevitabil la reducerea celulitei şi a vergeturilor.

Vizualizări: 409

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: