Topul firmelor din Târgu-Jiu datoare la Aparegio

Zeci de societăţi din Târgu Jiu riscă să fie debranşate de la apă din cauza datoriilor mari pe care le înregistrează la operatorul regional de furnizare a apei. Printre acestea se numără şi agenţi economici renumiţi pe plan local precum Avi Instant sau Complexul Hotelier Gorj. Datoriile se ridică la câteva miliarde de lei vechi.

Tot mai multe societăţi din Târgu Jiu trec pe lista neagră a societăţii Aparegio ca debitori şi riscă să fie debranşate de la apă.

Cea mai mare datorie la operatorul regional de furnizare a apei din Târgu Jiu o înregistrează societatea Avi Instant. Debitele societăţii au ajuns la suma de 1,3 miliarde de lei vechi, sumă datorată încă din anul 2010.

 O altă societate debitoare la Aparegio este Complexul Hotelier Gorj care are debite de peste 280 de milioane de lei, Confecţia şi Lexi Star cu câte 100 de milioane de lei fiecare şi Macofil din Bârseşti cu 87 de milioane de lei.  „Majoritatea societăţilor înregistrează aceste datorii încă de anul trecut. Într-un top al celor mai mari debitoare se află societatea Avi Instant, Hotelul Gorj, Lexi Star, Confecţia şi Macofil. E vorba de datorii vechi, de câteva miliarde de lei vechi”, a precizat Tiberiu Albu, directorul comercial Aparegio. 

Dacă nu îşi vor plăti măcar o parte din creanţe, furnizorul apei va trece la debranşări.

„Va trebui să ne înţelegem cumva în vederea stingerii acestor datorii, dacă nu va trebui să trecem la debranşări, poate aşa vom putea recupera din debite”, a mai spus Tiberiu Albu.

Operatorul regional de furnizare a apei va sista alimentarea cu apă  la aceste societăţi în funcţie de vechimea şi mărimea debitelor. 

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: