Topul imigranţilor în Gorj

Biroul pentru Imigrări Gorj are în evidenţă 271 de cetăţeni străini care au drept de rezidenţă în judeţul nostru. Cei mai mulţi dintre ei, 156, au rezidenţă temporară în scop de reîntregirea familiei, alţii venind la studii, cu afaceri sau pentru activităţi umanitare. Doar 20 de străini au drept de rezidenţă permanentă. Pe cetăţenii, majoritatea străinilor o reprezintă cetăţenii din Republica Moldova (94), urmaţi de cetăţenii sârbi (41) şi cei turci (21), iar restul alte cetăţenii.

De asemenea, în evidenţa Biroului pentru Imigrări Gorj mai figurează un număr de 144 cetăţeni U.E., din care 10 rezidenţi permanenţi şi 134 rezidenţi temporari.

Majoritatea cetăţenilor U.E. o reprezintă cetăţenii italieni (55), urmaţi de cetăţenii germani (20) şi cei maghiari (15).

Au fost eliberate un număr total de 10  autorizaţii de muncă pentru străini din state terţe, la solicitarea unor angajatori cu sediul în judeţul Gorj.

Oficiul de Imigrări Gorj a depistat în acest an şi 27 de persoane care stăteau ilegal în judeţ. Patru au intrat în legalitate, iar ceilalţi au fost trimişi în ţările lor.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: