Tot mai multe incendii le dau de bătăi de cap pompierilor

Incendiile la case de locuit şi de vegetaţie uscată au dat serios de lucru pompierilor în ultimele zile. Au fost intervenţii la Târgu Jiu, Tismana, Aninoasa şi Vladimir.

Pompierii din Turceni au intervenit pe 1 septembrie pentru stingerea unui incendiu la o şcoală dezafectată din comuna Aninoasa, sat Sterpoaia Poieni.  În incendiu au ars acoperişul şcolii dezafectate pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp şi vegetaţie uscată pe circa 5.000 m.p. Intervenţia a durat aproximativ 40 de minute

Un alt incendiu a avut loc la o casă de locuit, cu o zi mai devreme, unde au intervenit tot pompierii din Turceni. A fost vorba de o casă de locuit din comuna Vladimir, sat Andreeşti, proprietatea lui Gheorghe C. „Datorită intervenţiei rapide a pompierilor militari, incendiul a fost izolat şi limitat în timp util, arzând doar acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 25 m.p., tocărie din lemn, elemente de mobilier şi articole de îmbrăcăminte”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în care se precizează că intervenţia a durat aproximativ 70 de minute, iar cauza probabilă a incendiului este ,,scurt circuit electric “.

Două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie Tismana au intervenit tot în data de 31.08.2012, ora 20:17, în oraşul Tismana, sat Racoţi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, proprietatea lui Constanti G. şi extins la casa de locuit proprietatea lui Constantin D. În incendiu au ars, la primul proprietar, acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 60 m.p., elemente de mobilier şi două butoaie, iar la al  doilea  proprietar doar acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 4 m.p. De această dată, cauza probabilă a incendiului este „coş de fum neprotejat termic faţă  de materiale combustibile“. Intervenţia a durat aproximativ 120 de minute.

Şi la Târgu Jiu a fost nevoie de intervenţia unui echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tg Jiu. Pompierii au  intervenit în data de 01.09.2012, ora 18:10, în municipiul Tg Jiu, strada 1Decembrie 1918, pentru stingerea unui incendiu izbucnit  la un apartament proprietate lui Costel B. „S-a intervenit cu o scară culisabilă pe fereastra de la balcon, s-a intrat în bucătărie, s-au oprit gazele de la aragaz şi a fost îndepărtată şi stinsă tigaia aprinsă”, a precizat ISU. Intervenţia a durat aproximativ 5 minute.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: