Tot mai mulţi gorjeni ajung la spital muşcaţi de câini

Pe zi ce trece tot mai mulţi gorjeni ajung la Ambulatoriul Secţiei de Boli Infecţioase după ce au fost muşcaţi de câinii comunitari. De la începutul anului aproximativ 700 de persoane au fost victimele patrupedelor fără stăpân. Medicii specialişti susţin că în ultimele luni numărul celor agresaţi de câini a crescut şi au fost zile când au fost înregistrate şi câte 10 persoane muşcate. Marius Boieriu spune că a luat legătura cu reprezentanţii Primăriri Tg-Jiu să găsească o soluţie în acest caz pentru că o doză de vaccin antitetanos costă 180 de lei.
În ciuda faptului că s-a dat în folosinţă un nou adăpost canin realizat la standarde europene, patrupedele se plimbă în voie pe străzile din Municipiul Tg-Jiu. Singurii care au de suferit sunt gorjenii care sunt agresaţi de câinii comunitari. De la începutul anului au ajuns la spital peste 700 de persoane muşcate de câini. Medicii susţin că numărul victimelor agresiunii animale a crescut în ultimele luni şi au existat cazuri când au avut şi câte 10 persoane muşcate într-o singură zi. „De la începutul anului s-au prezentat la cabinetul de Boli Infecţioase 705 persoane muşcate de câini şi câţiva de pisici şobolani şi vulpi, dar majoritatea au fost victimele câinilor. Am sesizat o creştere a muşcăturilor de câini în ultima perioadă când au venit 8, 10, persoane să se vaccineze. La toţi aceşti pacienţi am efectuat profilaxia antirabică şi antitetanică necesară în aceste situaţii”, a preciza Luminiţa Manea, medic specialist, secţia de Boli Infecţioase 
Marius Boieriu susţine că a luat legătura cu reprezentanţii Primăriei Tg-Jiu pentru a rezolva situaţia câinilor comunitari, însă până acum nu a primit nici un răspuns. El spune că o singură doză de vaccin antitetanos costă 180 de lei şi se cheltuiesc foarte mulţi bani pentru vaccinarea gorjenilor muşcaţi de patrupede. „Am transferat câteva doze de vaccin antirabic la secţia de Boli Infecţioase pentru că se pare că a crescut numărul persoanelor muşcate de câini, şi cred că s-au înmulţit foarte mult patrupedele din municipiul Tg-Jiu. Eu am luat legătura şi cu viceprimarul şi i-am atras atenţia că o doză de vaccin antirabic costă 180 de lei, şi de regulă nu se face singur, ci asociat cu vaccinul antitetanic, şi pe lângă cheltuielile foarte mari este şi starea de disconfort a persoanei muşcate”, declară Marius Boieriu.
Reprezentanţii Primăriei Tg-Jiu cunosc foarte bine situaţia şi, ca de obicei, promit că vor lua măsuri numai că numărul mare al câinilor implică şi foarte multe cheltuieli iar în acest moment nu sunt fonduri suficiente la bugetul local. „În această perioadă încercăm să ducem câinii din Tg-Jiu în noul centru canin, pus la dispoziţie de Direcţia de Servicii Comunale. Rămâne însă o problemă, pentru că nu avem suficienţi bani şi nu ştim cum să facem ca pe viitor să le fie bine atât oamenilor cât şi câinilor. Este vorba de câteva mii de animale, pe care trebuie să le îngrijim, să le sterilizăm, iar apoi să fie redate în teritoriu, pentru că altă posibilitate nu este. Într-adevăr sunt multe situaţii neplăcute şi încercăm să strângem câinii”, susţine Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Tg-Jiu.


Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: