Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Tot mai mulți infractori în rândul minorilor

Numărul minorilor până în 14 ani care comit fapte de natură penală a crescut alarmant în județul Gorj. Dată fiind vârsta, acești copii nu pot răspunde în fața legii însă statul a luat măsura instituirii supravegherii specializate, o măsură aplicată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASP) Gorj. Numai anul trecut, au fost aplicate patru astfel de supravegheri iar în acest an două.

Minorii până în 14 ani care comit infracțiuni nu pot răspunde penal pentru faptele lor însă nici nu scapă nepedepsiți. Cei mai mulți riscă o supraveghere specializată pe o durată de șase luni, timp în care sunt restricționați uneori chiar să-și vadă prietenii. ”Sunt situații când copilul are sub 14 ani, el săvârșește o faptă de natură penală și din cauza vârstei nu poate fi tras la răspundere pentru fapta lui. Această măsură de supraveghere presupune reintegrarea și responsabilizarea copilului cu privire la fapta pe care a săvârșit-o. Odată cu supravegherea specializată sunt și măsuri auxiliare cum ar fi obligația de a nu frecventa anumite locuri, de a nu însoți cu anumite persoane, să frecventeze programele de consiliere și terapie, să frecventeze școala”, a spus Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj. Măsura supravegherii specializate se aplică pe șase luni însă se poate prelungi până la un an dacă copilul nu dă semne că se îndreaptă sau comite alte fapte de natură penală. ”În situația în care familia nu este de acord cu instituirea acestei măsuri atunci instanța este cea care dispune supravegherea specializată iar în situația în care familia este de acord cu această măsură competentă este comisia pentru protecția copilului”, a precizat Corina Drăgan, purtător de cuvânt. De cele mai multe ori, minorii până în 14 ani comit furturi sau agresiuni în unitățile școlare. De precizat ar mai fi faptul că anul trecut s-au aplicat patru astfel de măsuri iar anul acesta, instanța a aplicat cel puțin două până la această dată.

Vizualizări: 241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: