Tot mai mulți mineri bolnavi, la CE Oltenia

Statistici îngrijorătoare în rândul angajaților Complexului Energetic Oltenia. Tot mai mulți mineri ajung să sufere de boli grave, iar cele mai multe sunt cauzate de condițiile grele în care muncesc. Cele mai multe afecțiuni apar la salariații trecuți de 50 de ani.

Toți angajații își pot face analizele medicale la Medserv Min, societate medicală care aparține Complexului Oltenia. Sorin Olaru, directorul de Resurse Umane din cadrul companiei energetice, a explicat, la Tele3, că sunt foarte mulți mineri care s-au ales cu boli, iar cele mai multe probleme de sănătate apar în jurul vârstei de 50 de ani. “Analizele medicale sunt cele care se fac prin Medserv, societatea la care suntem acționari. S-au depistat tot felul de afecțiuni. Până la urmă, trebuie să luăm și tratamentul, să avem grijă și la modul de viață. Este și media de vârstă foarte ridicată, problemele de sănătate apar în jurul vârstei de 50 și după”, a spus Sorin Olaru.

Directorul Olaru a admis că și condițiile în care muncesc oamenii sunt unele grele, care contribuie la declanșarea ori agravarea acestor boli: „După 25-30 de ani în carieră, e regim de șantier, plouă, ninge, și navetă, și program. Sunt salariați care fac naveta. E și perioada anterioară schimbului de pregătire. Un salariat care începe activitatea la ora 7 dimineața poate să plece și la 5 dimineața de acasă. Poate și mai devreme”.

Vizualizări: 4,047

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: