CE Oltenia cere despăgubiri după greva minerilor de la Lupoaia

Complexul Energetic Oltenia va cere despăgubiri în urma unei greve a minerilor care a avut loc în noiembrie anul trecut la Lupoaia și la care au participat 132 de salariați. O instanță de judecată a declarat greva ilegală, iar acum administrația vrea să recupereze prejudiciul de 96.861,75 lei. Decizia va fi luată în ședința AGA din 22 iulie.

Acționarii CE Oltenia trebuie să avizeze propunerea administrației companiei, de recuperare a prejudiciului de la Sindicatul Solidaritatea 2013, pe care îl consideră responsabil de grevă.

Compania energetică arată într-un document că “În data de 29.11.2018, activitatea în cadrul Carierei Lupoaia a fost întreruptă, un număr de 132 de salariați manifestându-se prin vociferări, agitație, exprimarea zgomotoasă a nemulțumirilor, perturbând întreaga activitate a carierei”.

Acționarii vor aviza darea în judecată a sindicatului condus de Bunoaica pentru recuperarea prejudiciului. “Activitatea în cadrul Carierei Lupoaia a fost întreruptă în data de 29.11.2018, mișcarea de protest fiind concentrată în jurul Sindicatului Solidaritatea 2013, respectiv a președintelui Nicu Bunoaica. Lista revendicărilor a fost transmisă de pe mailul oficial al Sindicatului Solidaritatea 2013, aceeași listă fiind înmânată reprezentanților societății în timpul grevei, la discuțiile purtate”, este argumentația companiei.

Interesant este că în luna ianuarie 2019 a fost o grevă de mare amploare în Complexul Enegetic Oltenia, la care au participat mii de mineri și care a durat câteva zile. În acest caz compania nu a reușit să demonstreze nelegalitatea grevei, pentru că a dat în judecată câteva zeci de salariați aleșe pe criterii subiective, Tribunalul Gorj considerând că aceștia nu au calitate procesuală. Procesul nu s-a terminat însă, deoarece pe 20 iunie Complexul Energetic Oltenia a făcut apel.

Vizualizări: 3,862

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: