Rușeț cere și ajutorul sindicatelor pentru salvarea CEO

Oficialii Complexului Energetic Oltenia le solicită liderilor de sindicat să se implice și ei în dialogul cu Ministerul Energiei și Guvernul, astfel încât producătorul de energie să fie sprijinit ca să poată depăși obstacolul creat de prețul mare al certificatului de dioxid de carbon. “Situația nu este roză, dar nici neagră, de dezastru”, a afirmat Ion Rușeț, consilierul personal al managerului Sorin Boza.

Sindicatelor le-a fost prezentată situația economică a companiei, iar acum liderii sunt așteptați să pună umărul la salvarea ei. Ion Rușeț, consilierul lui Sorin Boza, le-a transmis sindicaliștilor să se implice și ei în demersurile companiei pe lângă Ministerul Energiei și Guvern. “Situația CEO a fost prezentată sindicatelor. După această prezentare, este o provocare. Nu știu dacă prezentarea pe care a făcut-o Directoratul a fost luată în discuție și la nivelul sindicatelor. Situația nu este roză, dar nici neagră, de dezastru. Am văzut și critici asupra managementului acestei companii. Indiferent ce management ar fi, darcă nu se reușește o formulă de echilibrare a taxelor la care este supus Complexul Energetic Oltenia, lucrurile nu vor fi bune pentru viitor în cadrul CEO. Este o situație dificilă în 2019 și trebuie să se găsească soluții pentru ieșirea din această situație dificilă”, a spus Rușeț, la Tele3.

Rușeț a readus în discuție factorul care a înclinat balanța mult în defavoarea companiei energetice. Până acum, prețul certificatelor de dioxid de carbon a îngropat CEO, iar un ajutor de la statul român ar putea readuce compania pe linia de plutire. Pentru asta, sunt invitate să facă lobby și sindicatele. „Eu mă aștept să fie o dezbatere în cadrul sindicatelor în așa fel încât să avem o poziție bine definită cu privire la cum se vede viitorul companiei. Pentru salvarea CEO, este necesar un dialog multipartit. Este necesar un dialog pe de o parte administrația companiei - organizațiile sindicale, pe de altă parte cu Ministerul Energiei, Guvernul, societatea civilă”, a încheiat Ion Rușeț.

Vizualizări: 2,096

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: