Toți copiii din Rovinari primesc rechizite din partea autorităților

Vești bune pentru elevii și preșcolarii din orașul Rovinari. Au fost anunțați că vor găsi cu toții rechizite, cărți și ghiozdane când se vor întoarce în bănci. Cadourile vin din partea autorităților locale și nu sunt destinate doar copiilor care provin din familii defavorizate.

Anunțul a fost făcut de edilul Robert Filip. Pe pagina sa de Facebook, le-a transmis părinților să nu cumpere prea multe rechizite pentru noul an școlar pentru că o parte o să asigure primăria.

"Vă anunț că trebuie să revizuiți lista, și asta pentru că o parte dintre cele necesare debutului noului an școlar vor fi oferite de către Primăria și Consiliul Local al orașului Rovinari, fiecăruia dintre preșcolarii și elevii de până la clasa a VIII-a.  Astfel, în funcție de vârstă și de nivelul de studiu, fiecare elev și preșcolar rovinărean va găsi pe bancă, în prima zi de școală, câte un pachet “Back to School”  ce va conține rechizite școlare, cărți și rucsacuri", a fost anunțul primarului Robert Filip.

Acesta a și detaliat ce va conține fiecare pachet ce se va regăsi pe masa tuturor școlarilor. Acesta va diferi în funcție de vârsta copilului.

Pachetul pentru preșcolari conține: 6 cărți cu povești și activități adaptate fiecărui nivel de vârstă a preșcolarului; rucsac de grădiniță, personalizat Disney; set creioane colorate Disney; set creioane cerate Disney; set carioci Disney; set acuarele Disney, 12 culori și o pensulă; set acuarele Tempera, 12 buc.; bloc de desen A4, 16 file, personalizat Disney; set hârtie glasată A4, 10 culori; plastilină Disney, 12 culori; tub lipici.

Pachet învățământ primar: 6 cărți cu povești și activități pentru copii de clase primare; rucsac personalizat Disney; penar Disney complet echipat cu 32 de instrumente; 2 caiete dictando A5, 48 de file, personalizat Disney; 2 caiete de matematică A5, 48 de file, personalizate Disney; bloc de desen A4, 16 file; set acuarele Disney, 12 culori + pensulă; stilou + două cartușe de cerneală; mapă plastic A4, cu buton; etichete autoadezive, 24 buc.

Pachet învățământ gimnaziu: 6 cărți pentru lectură și studiu, potrivite fiecărui nivel de vârstă al elevilor; rucsac Disney teenager, cu un compartiment și un buzunar frontal; penar cilindric Disney; set 4 creioane HB cu gumă de șters; 2 caiete dictando A4, 60 de file; 2 caiete matematică A4, 60 de file; trusă de geometrie în cutie metalică; mapă din plastic cu buton, A4, Disney teenager.

Edilul a mai adăugat că, odată cu rechizitele, fiecare elev va primi câte două măști de protecție, reutilizabile, din material textil. 

Vizualizări: 1,282

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: