Toți ochii pe grafitul de la Baia de Fier

Fondul Proprietatea critică schimbarea consiliului de administraţie al Salrom de la 1octombrie, companie la care Ministerul Economiei deţine pachetul majoritar. Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, consideră că decizia Ministerului Economiei pune în pericol proiecte importante, precum evaluarea opţiunilor privind exploatarea zăcămintelor de grafit din Gorj.


„Este imperativ ca întreprinderile de stat să nu mai fie tratate drept mingi de ping-pong politic”, susține FP, care deţine 48,9% din Salrom.


Persoanele numite acum în consiliul de administraţie al Salrom nu sunt altele decât cele care au deţinut aceste funcţii în 2020, un an în care profitul companiei a scăzut de aproape şapte ori.
„Este o întrebare legitimă dacă acestea sunt persoanele potrivite pentru a contribui la listarea companiei sau pentru a lua cele mai bune decizii cu privire la exploatarea zăcămintelor de grafit, o resursă vitală pentru tranziţia energetică globală”, se arată într-un comunicat emis de Fondul Proprietatea.


Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui (USR Plus) a schimbat consiliile de administraţie la mai multe companii din subordine, inclusiv Salrom, motivând decizia prin nevoia de a avea profesionişti la conducerea companiilor de stat.


Săptămâna trecută, noul ministru interimar Virgil Popescu a anulat prelungirea mandatelor acestora în consiliile de administraţie ale companiilor din subordine.


Noul jurist de la Salrom este Nicolae Tulici, care a avut până acum două condamnări penale, inclusiv pentru trafic de influență.

Vizualizări: 2,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: