Iordache, convins că Florin Cîțu pierde scaunul de premier

Senatorul PNL Ion Iordache anunță o „surpriză” din Gorj la alegerile din 25 septembrie. „Convingerea mea este că mai mult de jumătate dintre delegații de la Gorj vor vota moțiunea Orban”, a spus Iordache, la Radio Infinit, menționând că după aceste alegeri Cîțu nu va mai fi premier.

„Eu sunt convins că nu va mai fi premier după alegerile din interiorul partidului, indiferent dacă va câștiga sau nu președinția partidului. Nici nu mai poate fi, pentru că nu mai are o majoritate parlamentară și va fi la mâna PSD-ului. A primit o guvernare pe mână și și-a bătut joc de ea”, atacă Iordache.

Deși zilele trecute Gorjul a ales ca la congres să fie susținută moțiunea lui Florin Cîțu, senatorul PNL este convins că lucrurile vor sta diferit, mai ales că votul este secret. „Fiecare delegat este liber să voteze cu cine crede el că este cel mai potrivit. Eu am vorbit cu majoritatea delegaților, oamenii au văzut și ei ce nu este în regulă și că nu pot să voteze un candidat doar pentru că vrea cineva”, a precizat Ion Iordache.


Parlamentarul de Gorj mai spune că guvernul Cîțu supraviețuiește „doar cât vrea PSD-ul”. „Când nu mai vrea PSD-ul, îi trimit acasă. S-au făcut niște greșeli care nu mai pot fi reparate”, a concluzionat Iordache.


În replică, deputatul PNL Gheorghe Pecingină afirmă că nici nu se pune problema ca Florin Cîțu să plece de la guvern. Iar din Gorj sunt doar vreo 12 voturi pro-Orban. „Domnul Ion Iordache, din punct de vedere al conexiunilor la nivel central, a vieții politice de la București, este puțin cam deconectat. Dânsul este mai mult implicat la nivel de județ și pe cale de consecință afirmațiile dumnealui nu au bază reală”, a atacat Pecingină, un fervent susținător al premierului Cîțu. PNL Gorj va trimite în jur de 90 de delegați la congres.

Vizualizări: 3,116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: