Tradiţii păstrate de elevi, de Joia Mare

Câteva zeci de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu au desfășurat joi, 13 aprilie, o acțiune menită să promoveze tradițiile și obiceiurile de Paște. De Joimarele, copiii au împărțit celor care au trecut prin zona unității școlare cănuțe, mere și colaci.  

Actiunea Școlii Gimnaziale „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu s-a intitulat „Tradiții și obiceiuri de Paște la români-Joimarelele” și s-a aflat la cea de-a doua ediție. Felicitările oferite trecătorilor au fost realizate chiar de elevii școlii. „În cinstea sărbătorii de Joimarele, în amintirea morților uitați, la inițiativa cadrelor didactice din unitatea noastră, elevii școlii au împărțit cu mult drag cănuțe, mere și colaci, trecătorilor și agenților economici din împrejurimile școlii. Acțiunea a fost o încântare pentru primitori, care au felicitat elevii pentru păstrarea tradițiilor românești de Paști din Săptămâna Mare”, a declarat profesorul Livia Zamfir, directorul Școlii Gimnaziale „Ecaterina Teodoroiu”.

Fondurile necesare pentru demararea acțiunii au fost alocate de cadrele didactice. Ziua de joi din Săptămâna Mare este cunoscută drept Joia Mare. Este ultima zi din Postul Mare în care se fac slujbe pentru sufletul morților.

Galerie foto



Vizualizări: 642

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: