Traficanții de droguri din zona Motru, trimiși în judecată

Descinderile de amploare făcute la sfârșitul lunii mai de procurorii DIICOT Târgu Jiu în mai multe locuri din Gorj, Dolj, Mehedinți și Timiș i-au adus în spatele gratiilor pe mai mulți indivizi care se ocupau cu traficul de stupefiante, toți fiind acum trimiși în judecată de către anchetatori. Primul termen programat la Tribunalul Gorj are loc astăzi, inculpații urmând să afle dacă mai rămân sau nu în spatele gratiilor, lider al grupării fiind Constantin Gonciulea.

Anchetatorii au descoperit la domiciliul lui Gonciulea în timpul descinderilor nu doar cannabis, ci și mii de petarde și aparatură electronică ce urma să fie comercializată „la negru”, el fiind considerat capul rețelei. Alături de el mai sunt judecați și pentru constituirea unui grup infracțional organizat Adrian Valentin Nicolae, Vasile Remus Predescu, Ionuț Eugen Tănăsoiu, George Viorel Lungu, Daniel Petre Sperlea, Ion Lupu, Mădălina Ramona Gomoi și Dan Iulian Midan.

Conform anchetatorilor, „inculpații  Gonciulea Constantin-Puiu, Nicolae Valentin-Adrian și Predescu Remus-Vasile au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii de infracţiuni de trafic şi consum ilicit de droguri din categoria cannabis, moment de când, în mod repetat, până la data de 27.05.2014, au deţinut  diferite cantităţi de cannabis, pe care  le-au procurat  din surse de încredere şi le-au pus în vânzare, livrat şi distribuit, în diferite moduri, către alţi traficanţi sau consumatori de astfel de substanţe”. De  asemenea, DIICOT a comunicat că „există suspiciunea rezonabilă că inculpații Tănăsoiu Ionuţ-Eugen, Lungu George-Viorel, Sperlea Petre-Daniel, ş.a. i-au ajutat și sprijinit pe cei trei lideri ai grupării infracționale, înlesnindu-le punerea în vânzare, livrarea și distribuirea drogurilor prin acţiuni conspirate şi prin implicarea altor persoane.  Drogurile  au fost puse în circulaţie către un număr mare şi constant de consumatori de încredere pentru cei trei  lideri ai grupării. Drogurile erau procurate fie din Italia, fie de la surse aflate în Timișoara, erau depozitate într-un loc secret situat pe raza județului Mehedinți, de unde membrii grupării luau cantități mai mici, o dată la două trei zile, pe care le puneau în vânzare, în special, pe timp de noapte”.

Rețeaua lui Gonciulea a fost descoperită după ce, la începutul anului, procurorii DIICOT Târgu Jiu și ofițeri de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog Gorj au descins în zona Motru la mai multe locații, destructurând o rețea condusă de Sorin Sprânceană, zis Boga. În ianuarie acesta și alți amici ai săi au fost încătușați, iar pe parcursul cercetărilor cu toții și-au recunoscut faptele, în primăvară primind condamnări cu suspendarea executării pedepselor.

Vizualizări: 236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: