Tragedie la Scoarța! Copil de 2 ani, înecat în curte!

Prin momente cumplite trec doi părinți din satul Lazuri, comuna Scoarța, după ce fiul lor cel mic s-a înecat ieri după-amiază într-o baltă din gospodărie. Oamenii țineau „gâldanul” respectiv pentru a aduna acolo apă din ploaie și a uda grădina sau pentru adăpatul vitelor, neluând în calcul posibilitatea că într-o zi s-ar putea produce o asemenea nenorocire.

Soții Cârstea au plecat de la locuința lor pentru a merge în alt loc din sat pentru a îngriji niște capre, după o perioadă fiul cel mare, de cinci ani, strigând disperat după ei ca să le spună că s-a produs un mare necaz. Frățiorul său cel mic, Daniel, a căzut în groapa adâncă de câțiva metri și plină cu apă, neputând să îl scoată la timp.

Părinții au alergat într-un suflet până acasă, dar era imposibil să mai facă ceva pentru a-l salva pe copilașul pe care îl iubeau ca pe ochii din cap, după cum spun vecinii. Oamenii din sat au auzit țipetele și și-au dat seama că s-a întâmplat ceva rău. L-au văzut pe tată ieșind cu fiul său în brațe spre mașină pentru a-l transporta spre spital, dar copilul deja nu mai avea semne vitale. „Se cam învinețise, chiar dacă au încercat să îi mai facă manevre de resuscitare. Nu știe nimeni cum s-a întâmplat și ce s-a întâmplat, dar pe tată l-am văzut când a pus copilul în mașină și a plecat repede cu el spre drumul principal că am înțeles că venea salvarea încoace și urma să se întâlnească pe drum cu ea. El s-a întors apoi aici, dar fără copil că probabil nu l-au mai salvat”, a povestit o vecină.

Daniel a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, unde medicii au încercat în zadar să îl resusciteze, la fel ca și cei de pe Ambulanță. Două ore au durat manevrele de a-l readuce la viață pe cel mic, dar toate eforturile s-au dovedit a fi inutile. Părinții vor trebui acum să se pregătească de înmormântare, dar și să dea explicații la Poliție, IPJ Gorj comunicând că a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs decesul, dar și a găsirii vinovaților pentru moartea celui mic.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: