Transalpina, apreciată şi de străinii din Raliul Mongoliei

 Româncele care s-au înscris în Raliul Mongoliei pentru a dona acolo maşina cu care fac deplasarea, precum şi o sumă de bani, au ajuns miercuri seara, la Rânca, după ce, în cursul zilei au traversat o bună parte din România, venind dinspre Ungaria. Alături de ele au fost şi echipaje din străinătate, tineri britanici sau australieni declarându-se încântaţi de cele văzute  pe şoseaua construită la peste 2000  de metri altitudine.

         Caravana care a pornit marţi de la Praga, cu destinaţia Ulan Bator, , unde participanţii îşi donează nu doar maşinile cu care fac deplasarea, ci şi o sumă de bani, a ajuns miercuri seara şi la Rânca. Ramona, Cristiana şi Andrea, fetele de la Fire Fairies, primele românce din acest raliu, au pornit la drum cu un Renault Kangoo, deşi iniţial îşi doreau o maşină de pompieri, pe care să o doneze echipelor de intervenţie din Mongolia. Renault-ul lor are însă culoarea roşie, iar în interior a fost dotat cu stingătoare şi târnăcoape, precum şi cu căşti profesioniste, astfel că fetele sunt convinse că îşi vor îndeplini în cele din urmă visul. „Avem deasupra, pe portbagaj, li un bidon cu apă, pe care l-am păstrat aici în ideea misiunii FireFairies. O să ne fie însă şi nouă de folos, pentru că o să-l umplem permanent cu apă, o să facem duş, o să gătim, pentru că este o porţiune de 2000 km prin care trecem şi nu e ţipenie de om”, ne-a povestit Ramona.

         În maşina burduşită cu de toate, inclusiv cu daruri pentru copii, fetele şi-au improvizat un pat, în care dorm cum pot. Toate trei trec la volan pe rând, iar de când au intrat în România, miercuri dimineaţa, până în această dimineaţă, au avut bucuria că sunt la ele acasă. O parte dintre echipaje au avut plăcerea să treacă pe Transfăgărăşan, dar, pentru prima dată, unele dintre echipele occidentale, ale căror GPS-uri nu au informaţii la zi despre Transalpina, un drum nefinalizat încă, s-au încumetat să treacă pe aici, la recomandarea româncelor.

         Străinii, încântaţi

Polonezi, britanici şi chiar australieni au ajuns până la Rânca, unde au aflat de la românce cât de sănătoasă este o ciorbă de-a noastră pentru stomacul lor dornic doar de hamburgheri şi fripturi. „Ciorba voastră este bună, fetele sunt frumoase, iar şoseaua este nemaipomenită, faţă de ce drumuri am întâlnit până acum în România”, a spus un tânăr venit tocmai din Australia. Lângă maşina româncelor a fost parcată una similară, dar galbenă la culoare, care nu va fi însă donată în Mongolia, cei care o conduc, dispunând de mai mulţi bani pe care îi vor lăsa acolo. Tinerii britanici care au această maşină nu renunţă aşa uşor la ea pentru că pe lângă posterele cu feţele lor, lipite pe geamuri, autoturismul este dotat cu girofaruri, cu lumini speciale, precum şi cu capul unui cal, la apăsarea unui buton maşina nechezând, spre amuzamentul trecătorilor. „Totul este fantastic în această zonă. Am văzut locuri minunate şi mi-a plăcut şoseaua. Ne-am împrietenit cu fetele voastre şi mergem împreună cel puţin până la ieşirea din România”, a menţionat Lou, unul dintre britanici. Ieri la prânz cu toţii erau în Bucureşti şi au plecat spre Vama Veche, unde aseară i-a aşteptat o petrecere pe plaja din staţiune, una la care îşi anunţaseră participarea inclusiv echipele de pe Transfăgărăşan.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: