Transalpina închisă până la primăvară

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a închis drumurile naţionale 67C, Transalpina, şi 7C, Transfăgărăşan, începând de astăzi şi până la primăvară.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că, începând de astăzi, drumul naţional DN 67C - Transalpina va fi închis circulaţiei publice pe sectorul cuprins între km 34+000 (Rânca) - km 79+200 (Curpat). Măsura închiderii traficului pe acest sector de drum a fost instituită avându-se în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile din timpul iernii care pun îşi pun în pericol pe turişti prin căderi de stânci, alunecări de teren, înzăpeziri şi polei, precum şi nefinalizarea tuturor lucrărilor de siguranţa circulaţiei. Sectorul de drum închis circulaţiei va fi semnalizat corespunzător. Participanţii la trafic sunt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră existentă pe DN 67C - Transalpina, pe sectorul restricţionat. Deschiderea traficului se va face imediat ce condiţiile atmosferice vor permite circulaţia în condiţii de siguranţă, iar lucrările nefinalizate vor fi terminate.

Transalpina porneşte din oraşul Novaci, judeţul Gorj şi se termină în oraşul Sebeş din judeţul Alba, traversând Munţii Parâng de la sud la nord. Şoseaua a fost dată parţial în circulaţie în 2010, în urma unui program de reabilitare de aproximativ 350 de milioane de euro.

RISC

Drumul nu va fi închis cu barieră, ci doar cu avertizare. Din experienţa anilor trecuţi rezultă că vor fi şoferi care se vor încumeta să traverseze Transalpina, dar fiecare o va face pe riscul lui. În această perioadă a anului, vizibilitatea pe Transalpina este scăzută din cauza ceţii şi norilor.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: