Transfer de 400.000 de euro! Pandurul Grecu, la U Cluj !

După transferul lui Gabi Matei la Steaua, Pandurii a mai vândut ieri un titular! Fundaşul stânga, Constantin Grecu, a fost cedat la Universitatea Cluj pentru o sumă ce se învârte în jurul a 400 de mii de euro. Grecu, care intrase în ultimul an de contract cu Pandurii, a jucat o repriză în prima etapă la Piatra Neamţ, dar a ieşit accidentat la pauză.

Şi într-un picior şi Clujul l-a vrut pe Grecu! Fundaşul stânga a jucat titular la Pandurii în prima etapă contra Ceahlăului, dar a suferit o ruptură musculară şi a fost schimbat la pauză. Ionuţ Badea l-a dorit însă insistent la Universitatea, iar Florian Walter i-a făcut pe plac antrenorului.

Afacere bună pentru panduri

La fel ca în cazul lui Matei (vândut la Steaua pe 650 de mii de euro), Pandurii a făcut la prima vedere o super afacere şi cu Grecu. L-a adus pe fundaşul stânga de 23 de ani în urmă cu 3 sezoane de la echipa secundă. Grecu nu i-a costat astfel nimic pe gorjeni, care l-au vândut acum la Cluj pentru aproximativ 400 de mii de euro! Interesul „şepcilor roşii” pentru Grecu era mai vechi şi au profitat acum că jucătorul a intrat în ultimul an de contract cu Pandurii. „Da, e oficial, am bătut palma cu cei de la Cluj. Jucătorul intra în iarnă în ultimele 6 luni de contract şi ne-am gândit şi la binele clubului, dar şi la cel al jucătorului”, spune preşedintele Eugen Pârvulescu. Grecu fusese monitorizat în ultimele 6 luni de grupările franceze Saint Etienne şi Auxerre.

Grecu, bucuros nevoie mare

Grecu jubilează acum de bucurie că cele două cluburi au ajuns la o înţelegere. Din punctul lui de vedere nu avea cum să refuze o echipă cu aspiraţii de cupele europene şi care tocmai şi-a construit o minunăţie de stadion care a costat 35 de milioane de euro. “În ceea ce mă priveşte, vă daţi seama că niciodată nu aş putea să refuz o ofertă din partea Universităţii Cluj. «U» a devenit o forţă şi investeşte în viitor. Vor avea un stadion de talie europeană, au stabilitate în toate compartimentele şi planuri frumoase. Normal că mi-ar plăcea să joc la «U» Cluj. Am lucrat cu Ionuţ Badea foarte bine şi la Pandurii şi ar fi un motiv în plus pentru mine să accept oferta", a spus Grecu care a semnat pe 3 ani cu opţiune de prelungire pe încă unul. (sursa prosport.ro).

Variante de înlocuire

Deşi era titular cert, Grecu nu va lăsa un gol pe flancul stâng al apărării. Tocmai acesta e şi motivul pentru care Grigoraş nu l-a trecut pe lista de indispensabili alături de Chiricheş sau Pintilii. Antrenorul are două variante bune de înlocuitori şi nici nu va trebui să aducă un jucător nou la echipă. Brazilianul Cardoso poate juca acolo dar mai nou a apărut şi numele tânărului Alexandru Vlad. Acesta din urmă şi-a făcut debutul în liga 1 în meciul de la Piatra Neamţ şi a avut o evoluţie apreciată de toţi.

3 sezoane a jucat Grecu la Pandurii, timp în care a strâns 64 de meciuri dar nu a reuşit niciun gol în liga întâi

350 de mii de euro era cota fundaşului pe siteul de specialitate transfermarkt.de. Grecu intrase în ultima vreme şi în atenţia selecţionerului Victor Piţurcă

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: