Transloc scumpeşte biletele, dar păstrează facilităţile

SC Transloc Târgu Jiu menţine facilităţile acordate pensionarilor, elevilor şi studenţilor, însă nu exclude posibilitatea scumpirii biletelor. Conducerea societăţii de transport în comun dă asigurări că preţul acestora nu va depăşi 2 lei. Până în prezent, peste 6.000 de vârstnici cu pensii mai mici de 800 de lei au solicitat legitimaţii de călătorie gratuite.

Societatea care asigură transportul în comun pe raza municipiului Târgu Jiu va acorda şi în acest an abonamente gratuite pentru pensionarii cu venituri mai mici de 800 de lei. Pensionarii în vârstă de până la 70 de ani beneficiază de 20 de călătorii dus-întors pe toate traseele, iar cei care depăşesc această vârstă pot circula nelimitat cu mijloacele de transport care aparţin societăţii Transloc. Aceeaşi facilitate este acordată şi veteranilor de război şi urmaşilor acestora. Persoanele care se includ în categoriile favorizate pot să-şi ridice legitimaţiile de călătorie şi în cursul anului. “Până la data de 31 decembrie 2010 au solicitat legitimaţii de călătorie, pentru anul 2011, un număr de 3975 de pensionari cu vârste de până la 70 de ani şi un număr de 2123 de pensionari cu vârste de peste 70 de ani. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut numărul solicitărilor a fost mai mic, acestea scăzând de la 6153 la 6098. Vârstnicii mai pot să-şi ridice legitimaţiile şi pe parcursul anului”, a declarat Vasile Căilean, director general al SC Transloc SA. De asemenea, elevii şi studenţi pot călători în continuare cu troleibuzele şi autobuzele societăţii beneficiind de reducerea cu 50% a abonamentelor.

O posibilă scumpire a biletelor

În prezent, preţul unui călătorii cu un mijloc de transport ce aparţine societăţii Transloc este de 1,5 lei, iar cel al unui abonament cu 60 de călătorii ajunge la 50 de lei. În anul 2010 numărul călătorilor cu bilete a scăzut cu circa 15% faţă de 2009. “Comparativ cu anul 2009, în anul 2010 numărul călătorilor cu bilete şi abonamente a scăzut cu 15%. Datorită crizei şi sărăciei oamenii preferă să meargă pe jos pentru a-şi putea procura o pâine”, a declarat directorul SC Transloc SA.

Cu toate acestea conducerea societăţii nu exclude o eventuală scumpire a biletelor ca urmare a creşterii preţului carburanţilor şi a pieselor. “Există posibilitatea să majorăm preţul biletelor deoarece a crescut preţul carburanţilor. Cu siguranţă preţul unui bilet nu va depăşi 2 lei”, a mai precizat Vasile Căilean.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: