Traseele montane, verificate de salvamontişti

Salvamontiştii gorjeni sunt în plină acţiune de verificare a traseelor montane. Prin această activitate se doreşte atât o bună orientare a turiştilor pe timp de iarnă, cât şi semnalizarea zonelor cu risc crescut de producere a avalanşelor.

Salvamontiştii gorjenii se află în perioada pregătirilor pentru sezonul rece. Deja a fost demarată verificarea traseelor montane pedestre, urmând a se stabili traseele care vor fi închise pe timpul iernii. Până la debutul iernii şi al sezonului de schi, salvamontiştii gorjeni derulează o amplă acţiune de verificare a traseelor turistice montane. „Punem stâlpi de marcaj, facem săgeţi indicatoare, refacem semnele acolo unde nu mai sunt vizibile. Urmărim locurile în care se poate acumula zăpadă, locurile în care ştim din experienţa anilor trecuţi că se pot produce avalanşe”, a explicat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Odată cu prima zăpadă, împreună cu administratorii pârtiilor de la Rânca, salvamontiştii vor stabili măsurile de siguranţă pe pârtiile de schi din staţiune şi se vor amplasa elementele de securitate. Pe durata sezonului de iarnă zona Rânca va fi asigurată non-stop cu minimum doi salvatori montani, numărul acestora crescând până la zece salvatori în zilele cu aflux mare de turişti.

„La prima zăpadă vor discuta cu operatorii de turism din Rânca, vom stabili care sunt măsurile de protecţie care trebuie luate pe pârtii, pentru a reduce cât mai mult riscurile producerii de accidente”, a precizat şeful Salvamont.

Sabin Cornoiu directorul Salvamont Gorj spune că staţiunea Rânca este o zonă cu risc mic de avalanşe. (A.A.)

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: