Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Trei ani de liceu la Gorj, din septembrie 2011

Elevii care vor trece în clasa a V-a în anul şcolar 2011-2012 vor sta cinci ani la generală şi doar trei ani la liceu. Învăţământul va fi obligatoriu până la 16 ani, clasa a IX-a trece la gimnaziu, iar elevul va fi evaluat pe baza unui aşa-numit portofoliu educaţional, nu doar prin examene. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj este pregătit să facă faţă acestei reforme educaţionale spunând că în felul acesta se va preveni mai mult abandonul şcolar.

Generaţia de elevi care va trece în toamnă în clasa a V-a va fi prima care va încerca pe propria-i piele noua reformă educaţională. Ei vor face clasa a IX-a tot la gimnaziu în schimb liceul va fi de trei ani. „Clasa a IX-a intră în învăţământul obligatoriu începând cu generaţia de elevi care începe clasa a V-a în anul şcolar 2011-2012. Clasa pregătitoare întră în învăţământul primar începând cu acelaşi an şcolar”, a declarat Gheorghe Mitescu, inspector general adjunct al ISJ Gorj.

Admitere direct la liceu

După finalizarea celor cinci ani de gimnaziu, absolvenţii vor fi nevoiţi să dea examen de admitere la liceul la care doresc să studieze mai departe. „Admiterea la liceu se va desfăşura în conformitate cu prevederile noii legi a învăţământului începând cu generaţia de elevi care începe clasa a V-a în 2011-2012”, a adăugat Gheorghe Mitescu.

Se previne abandonul şcolar

Principalul motiv pentru care se impune o astfel de reformă este acela al prevenirii abandonului şcolar, spun reprezentanţi ISJ Gorj. În felul acesta, învăţământul va fi obligatoriu până la 16 ani. Părinţii sunt cei mai sceptici în privinţa acestei reforme spunând că dacă pleacă actualul ministru sigur se va schimba din nou situaţia. „Ne-am obişnuit să aflăm în fiecare zi ceva nou în privinţa şcolii. Sigur că nu este bine mai ales pentru copil care sigur e bulversat. Cum se schimbă ministrul cum se schimbă şi legile. Nu ştiu dacă ar fi mai bine cu trei ani de liceu, copilul meu e încă la generală în clasa a III-a dar nu ştiu dacă ar fi bine pentru el”, a declarat Viorica Merfu din Târgu Jiu.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: