Trei computere tomograf contractate de CAS Gorj

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a alocat aproximativ 540 de mii de lei pentru cele trei computere tomograf existente la spitalele din judeţ. Reprezentanţii CJAS Gorj speră ca numărul computerelor tomograf să crească începând de luna viitoare. Asta întrucât deputatul Camelia Khraibani a anunţat deja că vor fi aduse la Spitalul Motru două computere tomograf care fac colonoscopie şi bronhoscopie virtuală.

În momentul de faţă, aparate de acest gen există la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, Spitalul Târgu Cărbuneşti şi Spitalul Rovinari.

Începând de luna viitoare, numărul computerelor tomograf de la spitalele din Gorj va creşte întrucât deputatul Camelia Khraibani este în discuţii avansate cu reprezentanţii unei firme de aparatură medicală din Bucureşti, care urmează să facă dotări la Spitalul Motru. „În această săptămână vom semna contractul cu o firmă de aparatură medicală din Bucureşti, urmând ca luna viitoare să fie aduse la Spitalul Motru două computere tomograf care fac colonoscopie şi bronhoscopie virtuală, singurele de acest gen din  regiunea Olteniei. Spitalul Municipal Motru va încheia contract cu Casa Judeţean de Asigurări de Sănătate Gorj, astfel încât un număr de persoane să beneficieze gratuit de serviciile acestor computere. În acest fel, locuitorii Gorjului nu vor mai fi nevoiţi să plece în alte judeţe pentru investigaţii medicale”, a declarat Camelia Khraibani.

Conducerea CJAS Gorj spune că la rectificarea din luna august vor fi alocate fonduri şi pentru cele două computere tomograf ce urmează a fi aduse la Motru. „Aşteptăm să fie depus dosarul în vederea contractării, se va face evaluarea şi cel mai probabil, în luna august, când va apare aceea rectificare pozitivă, va exista şi o perioadă de contractare”, a declarat Daniel Bondoc.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: