Boza estimează o reducere a producției de energie verde

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, estimează o reducere a capacităților de producere a energiei eoliene în următorii ani. “O să vedeți în următorii trei ani o scădere dramatică a producătorilor de energie eoliană, dacă nu apare altul nou. Instalațiile sunt deja în ultimii ani de funcționare. Se apropie de cei 10-15 ani, după care au nevoie de reparații capitale sau de înlocuire”, a spus Boza la Accent TV.

Cărbunele este o sursă sigură de energie, dar poluantă, iar povara certificatelor de carbon nu poate fi suportată fără un mecanism de sprijin. Întrebat dacă mai putem să vorbim în România despre siguranță energetică națională, Boza a spus: “Momentul în care această noțiune poate să dispară se apropie cu pași mari. Primul moment poate fi la sfârșitul lunii aprilie”.

30 aprilie 2020 este termenul până la care CE Oltenia trebuie să cumpere certificatele de carbon aferente producției de energie din acest an. Compania ia în calcul accesarea unui credit garantat de stat de peste un miliard de lei noi, dar rămâne de văzut cum se va poziționa viitorul guvern cu privire la această problemă. (A.A.)

Vizualizări: 1,926

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: